Nou Horta

L’esport avança sobre rodes amb la posada en marxa del nou Parc d’Skate

-

El nou Parc d’Skate de Quart de Poblet ja està en marxa. L’apertura d’aquesta nova instal·lació és resultat d’una proposta que va nàixer del Consell Municipal d’Infància i del col·lectiu jove del municipi. Es tracta, a més, d’una de les operacions finançades al 50% pel Fons Europeu de Desenvolup­ament Regional (FEDER), a través del Programa Operatiu Plurirregi­onal d’Espanya (POPE) 2014-2020, per a la implementa­ció de l’Estratègia de Desenvolup­ament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) del municipi. Ha suposat una inversió total de 391.764, 27 euros. Amb els anys, Quart de Poblet s’ha convertit en una autèntica Ciutat Esportiva amb prop de 30 instal·lacions, que no deixa de créixer, adaptant-se a les noves realitats i necessitat­s d’una ciutadania que, com en tots els aspectes de la vida pública i compartida, s’implica i aprofita les oportunita­ts que se li ofereixen. Com a dada, el municipi compta amb 22 clubs que practiquen més d’una trentena d’especialit­ats esportives. Estem parlant de 1.797 esportiste­s federats, 161 tècnics i 1.246 desplaçame­nts a competicio­ns en la temporada. Quant a les instal·lacions esportives municipals, s’acosten als 11.000 usuaris i usuàries setmanals.

El Parc d’Skate de Quart de Poblet havia generat una gran expectació i excel·lents valoracion­s dels especialis­tes inclús abans d’estar acabat del tot, per les seues dimensions i per les seues funcionali­tats, que permeten fer ús de la instal·lació sense generar conflictes tant a persones que ja tenen molts anys d’experiènci­a com als qui estan començant. La clau del seu èxit és que l’empresa adjudicatà­ria, Copin Ramps, compta amb skaters en la seua plantilla i són ells els que han dissenyat i construït el conjunt, en alguns aspectes de forma “artesa- nal”, aplicant el millor que han vist en multitud de parcs de dins i de fora de les nostres fronteres, a més de la seua pròpia experiènci­a.

El resultat ha sigut excel·lent i són ja moltes les persones que s’han acostat fins ell per a provar-lo en els seus primers dies de funcioname­nt. L’Ajuntament ha organitzat tallers gratuïts dirigits per monitors especialit­zats, que atenen grups en funció del seu nivell de destresa, a partir dels 7 anys. A més, aquesta actuació es complement­a amb la construcci­ó de dues pistes de petanca amb ombra, i està prevista també la creació d’un espai de calistenia, que se sumarà al circuit de 5 espais biosaludab­les municipals.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain