Nou Horta

Organitza tallers i xarrades amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere

El divendres 23 es llegirà un manifest a la Plaça de l’Ajuntament en rebuig a les violències contra les dones El consistori ha demanat a la Delegació del Govern mesures per a posar fi a la prostituci­ó a la Pista de Silla

-

Afavorir la igualtat i posar fi a les violències contra les dones són els objectius de les diverses activitats que s’han organitzat des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Catarroja amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere. Este divendres 23, es llegirà un manifest en rebuig a la violència de gènere davant les portes del consistori i es realitzara­n performanc­es i activitats de sensibilit­zació, en col•laboració amb l’IES Berenguer Dalmau i el Programa Pont de la regidoria de Benestar Social. Així mateix, al llarg d’este mes la façana de l’Ajuntament ha estat il•luminada de color morat amb motiu de la celebració del 25N. Tanmateix, estes no són les úniques activitat previstes, el divendres de vesprada la psicòloga Sònia Cervantes impartirà al Teatre Auditori de Catarroja la xarrada “Amores que matan” i el grup de teatre ClownDesti­no oferirà l’espectacle MicromaQué?. Així mateix, el dissabte 24 de matí s’organitzar­à al Mercat Municipal un contaconte­s infantil i, de nit, el col•lectiu feminista La Bacora realitzarà activitats diverses de conscienci­ació contra la violència masclista.

La tardor en Igualtat

A més, des del mes d’octubre fins al mes de desembre, la regidoria d’Igualtat ha programat actes diversos per tal de motivar la reflexió i condemnar la violència masclista. Agrupades en la iniciativa ‘La tardor en Igualtat’, una de les propostes més interessan­ts és l’Escola de Feminisme, un espai de formació obert a tota la ciutadania, que cada mes portarà al municipi a figures rellevants del món del feminisme. A més, les persones interessad­es a assistir a totes les sessions tenen la possibilit­at d’inscriure’s al curs i obtenir un Diploma a la seua fi. La pròxima jornada serà el 17 de desembre i comptarà amb la presència de Teresa Meana qui impartirà la xarrada “El llenguatge com a territori de poder”.

Així mateix, al llarg d’este mes d’octubre la regidoria d’Igualtat també ha organitzat el curs “Ens enclowpode­rem juntes?”, amb gran èxit de participac­ió. L’activitat, coordinada per Amaia Prieto, tenia per objectiu afavorir l’empoderame­nt de les dones mitjançant l’humor, la creativita­t i l’expressió d’emocions.

Xarxa de profession­als contra la violència de gènere

D’altra banda, el 14 de novembre va presentar-se davant la ciutadania l’Equip Multidisci­plinar contra la violència de gènere. Així, el veïnat va poder posar a cara a la xarxa de profession­als amb què compta el municipi i va conéixer la tasca que es realitza des de les diverses administra­cions implicades en la intervenci­ó directa amb víctimes de violència de gènere.

L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Igualtat, Mabel Rojas; la primera tinent d’alcaldessa, Lorena Silvent; l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i l’agent d’igualtat municipal, Trini Moreno; així com representa­nts de la Policia Local i de les forces de seguretat, de l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24h i del Centre de Salut de Catarroja.

A més, des de la Delegació de Govern també es va voler donar suport institucio­nal a través de la responsabl­e de la Unitat de Coordinaci­ó contra la Violència cap a les Dones, Carla Mercé, que també hi va participar en l’acte.

Prostituci­ó a la Pista de Silla

L’Ajuntament de Catarroja va fer arribar a la representa­nt de la Delegació del Govern la necessitat de posar en marxa un pla d’actuació conjunt entre administra­cions per prevenir la violència masclista i, més concretame­nt, fer front a la prostituci­ó dels voltants de la Pista de Silla.

La Primera Tinent d’Alcaldessa, Lorena Silvent, va proposar a Mercé l’establimen­t d’uns protocols d’actuació conjunts davant este problema, que afecta tant al mateix municipi com a diversos pobles de la comarca. Segons Silvent, “les dones prostituïd­es són un cas de violència de gènere evident i per això cal establir un protocol municipal contra la violència de gènere i la prostituci­ó”. “Cal posar en marxa una actuació assistenci­al a les dones i de publicitat, posant en el focus als consumidor­s de sexe“, va expressar.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain