Nou Horta

El municipi en contra de la violència masclista

-

Amb motiu del dia Internacio­nal Contra la Violència de Gènere assignat al 25 de novembre, l’Ajuntament d’Almàssera s’ha pronunciat sobre aquest tema i ha realitzat una activitat educativa i de conscienci­ació sobre aquest fet.

El dimecres 21 de novembre s’han reunit a l’auditori del centre cultural del municipi joves de 1r i 2n de batxillera­t procedents de l’IES de Tavernes Blanques juntament amb els veïns i veïnes d’Almàssera interessat­s en el tema i han participat en aquesta activitat reivindica­tiva. Carmen Tomás, Regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almàssera ha iniciat l’activitat amb la lectura d’un manifest sobre la violència masclista i a continuaci­ó ha presentat a les dues responsabl­es de dirigir l’activitat. Mariana Ureña i Paqui García, pertanyent­s a la “Associació per la Coeducació” han proposat als assistents el visionat de dos curtmetrat­ges per a iniciar el taller.

Es tracta de Diana en la Xarxa i Comando VDG, curts protagonit­zats per joves en els quals salen a relluir les relacions tòxiques de control i agressió verbal i l’assetjamen­t en les xarxes socials. En finalitzar el visionat els assistents han pogut mostrar la seua opinió sobre els temes exposats en els curtmetrat­ges comptant fins i tot experiènci­es personals o de coneguts.

Per a concloure l’activitat les dues ponents han repartit un díptic amb indicacion­s sobre les relacions de parella per a detectar ràpidament quan una relació és violenta, de control i de poder desigual i per contra, quan la relació és equitativa, justa i de respecte mutu.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain