Nou Horta

Inaugurada l’exposició Mestres del Pinzell a l’Ajuntament

-

L’Ajuntament de Paiporta acull des d’aquest dimarts l’exposició ‘Mestres del pinzell’, un recull d’obres de dones artistes del Segle XIX, que es pot visitar a la casa consistori­al de la localitat fins al pròxim 30 de gener. La mostra forma part de les activitats que ha organitzat la Regidoria d’Igualtat amb motiu del 25 de novembre, Dia Mundial Contra la Violència Masclista. ‘Mestres del pinzell’, realitzada per l’associació de Xirivella ‘Dones en Acció’ i comissaria­da per l’activista Carmen García Albero, té l’objectiu de fer visible l’obra de dones artistes silenciade­s en la història de l’art. Se centra en el Segle XIX i recull quatre corrents pictòrique­s: Romanticis­me, Realisme, Impression­isme i Post-impression­isme. La primera part de la mostra recull obres de les dos primeres corrents. La segona part, des d’aleshores i fins al 30 de gener, contindrà obres i biografies de pintores de les dos segones tendències. La inauguraci­ó de l’exposició ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el Regidor d’Igualtat, Guillem Montoro, la comissària i autora de l’exposició, Carmen García Albero, i altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal. Les activitats pel 25N, programade­s baix el lema ‘Paiporta diu no a les violències masclistes. No calles’, varen començar el dilluns, amb el taller de portes obertes del grup de Teatre, Dones i Feminisme, a l’espai Paiporta Conviu, i ha continuat aquest dijous amb la xarrada al mateix lloc baix el títol ‘La parella en la criança’, dins de l’Escola de Famílies de la Regidoria de Sanitat.

El mateix 25 de novembre, l’Ajuntament de Paiporta convoca a la manifestac­ió unitària pels carrers de València, mentre que el dilluns 26 tindrà lloc l’acte central de celebració del Dia Mundial Contra la Violència Masclista a l’esplanada de l’Ajuntament, i el 28 tindrà lloc el taller ‘Ponte flamenca’, d’empoderame­nt a través del ball flamenc, també a l’espai Paiporta Conviu. El taller és gratuït i començarà a les 18.00 hores.

A més, la Regidoria d’Igualtat ha programat diferents activitats als centres educatius de Paiporta com són tallers de teatre amb adolescent­s, el taller ‘No em toques el Whatsapp’, i el teatre-fòrum ‘Com quedem?’, que tenen lloc aquests dies amb presència de centenars d’alumnes d’escoles i instituts paiportins.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain