Nou Horta

Aldaia es bolca en l’homenatge al mestre i poeta Francesc Aledón

-

Des de dijous passat el parc infantil situat darrere del CEIP Platero y yo

El poble d’Aldaia es va bolcar en el sentit homenatge que dijous passat es va realitzar, un any després de la seua mort, al mestre i poeta Francesc Aledón al Teatre del Mercat per reconèixer la tasca pedagògica innovadora que va implementa­r en dos de les escoles de la localitat on va estar fortament implicat, el CEIP Martínez Torres i especialme­nt el CEIP Platero y yo. Des de dijous passat el parc infantil situat darrere d’aquesta última escola porta el seu nom per commemorar el treball d’aquest mestre valencià que va destacar en Aldaia per transitar nous camins didàctics on les seues pròpies auques tenien un protagonis­me essencial per divulgar contes i tradicions valenciane­s.

Una important representa­ció dels que van ser els i les seues alumnes no va voler deixar d’assistir-hi per recordar a qui ha estat possibleme­nt un dels seus principals referents en el món de la docència per les propostes educatives atractives que va impulsar. Entre elles destacaren el projecte Cinema per tothom, la revista trimestral L’Esplet o la publicació de les seues populars auques, com ara, Les nostres auques: les auques de quan érem menuts, Les nostres auques: els contes de sempre i Cal tio Carmelo: un treball per conèixer i estimar l´horta i la natura. Per això, alguns dels exalumnes de La Cana- lla del Tirant van voler retre el seu particular homenatge pujant a l’escenari i recitant una de les obres del mestre Aledón. No van faltar tampoc representa­nts familiars, com la seua neboda, qui va pronunciar unes emotives paraules posant en valor la implicació i consciènci­a social del docent qui, a més d’aplicar noves formes d’ensenyamen­t en la seua vessant profession­al per fomentar la creativita­t dels xiquets i xiquetes i el treball en equip, va participar en moviments reivindica­tius socials, mediambien­tals i veïnals. Com la seua neboda, cadascuna de les persones que van intervindr­e per recordar aquest mestre excepciona­l van voler compartir amb tot el públic assistent les nombroses i enriquidor­es anècdotes que van viure amb Aledón durant la seua trajectòri­a vital o personal.

L’acte es va culminar amb la inauguraci­ó de la placa que a partir d’ara donarà nom al parc infantil de la plaça d’Europa i en la qual es representa una de les conegudes auques del mestre Aledón per recordar així que la seua importantí­ssima tasca al poble d’Aldaia va suscitar la curiositat i motivació de desenes d’alumnes durant successive­s promocions.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain