Nou Horta

La 25a Mostra Internacio­nal de Pallassos tanca amb prop de 8.500 espectador­s

-

La Mostra Internacio­nal de Pallassos i Pallasses de Xirivella va apagar amb rialles el diumenge 11 de novembre les veles del seu 25 aniversari reivindica­nt els valors de l’autoestima, integració, confiança, igualtat, l’atreviment i l’humor. I ho va fer amb una programaci­ó oberta a tots els públics i edats, desenvolup­ada del 3 al 11 de novembre tant en el teatre com en els carrers de la localitat, que va congregar a milers d’espectador­s.

Una edició que, com explica el director del festival, San Fran, “ha estat marcada per la celebració d’un quart de segle de recorregut, amb innombrabl­es activitats paral·leles i on el públic ha pogut gaudir de dotze espectacle­s en els quals ha imperat la qualitat i la diversitat”. Al voltant d’unes 8.500 persones entre xiquets i adults, indica, “han passat enguany per la Mostra en el seu extens programa. La rialla, l’alegria i el bon humor han sigut sens dubte la clau de l’èxit d’aquest esdevenime­nt cultural tan important i necessari en els temps en què vivim”. La Mostra de Pallassos s’acomiada així fins a l’any que ve amb un balanç molt positiu, tal com reafirma Ricard Barberà, alcalde de Xirivella: “Tanquem el teló d’aquesta edició amb el cor carregat de somriures i energia, la qual cosa demostra novament la importànci­a d’un projecte de primer ordre per al nostre municipi”. Si no existira el festival, confessa, “hauríem d’inventar-ho. Ara a per 25 anys més!”. Des de la Regidoria de Cultura, la seua responsabl­e Encarna Martí destaca que “hem celebrat un aniversari amb una programaci­ó de gran qualitat i amb la impli- cació de molts sectors de Xirivella als qui cal agrair que la Mostra tinga hui el renom i la identitat cultural que mereix”. Per tot açò, incideix, “tenim el compromís polític d’enfortir-la i mimar-la per a poder celebrar molts anys més i que continue fent feliç a les persones del nostre poble i a les que vénen a visitar-nos des d’altres llocs. Amb ella fem una Xirivella millor”.

La Mostra Internacio­nal de Pallassos i Pallasses, premiada en 2016 por l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Dansa (AVETID) i declarada Festa d’ Interès Turístic Provincial, és un projecte cultural iniciativa de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xirivella, patrocinat per la Diputació de València, la Conselleri­a de Cultura de la Generalita­t Valenciana i el Ministeri de Cultura.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain