Nou Horta

L’alcalde i tècnics del municipi es reuneixen amb responsabl­es d’ADIF per a la construcci­ó de l’estació de tren

La nova estació disposarà de 700 places de pàrquing i una estació de repostatge d’electricit­at L’Ajuntament aconseguei­x que ADIF finance la part de la construcci­ó que es pague amb fons municipals ADIF ja ha posat en marxa l’expropiaci­ó dels terrenys on s’

-

L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, i tècnics municipals s’han reunit a Madrid amb els responsabl­es de l’empresa ADIF per a tancar la signatura del conveni i conèixer ja el projecte tècnic per a construir la futura estació d’Albal. Els terminis d’execució fixats permetria que les obres comencen a la tardor del pròxim any 2019 per a poder estar llesta en 2021. D’aquesta manera, Albal donarà per complida una reivindica­ció històrica i un dels objectius fixats per l’actual equip de Govern municipal.

En la reunió també es va fixar que serà ADIF qui finance en un va pagar a quatre o cinc anys la inversió que haurà de pagar-se amb fons municipals de la futura estació. A la reunió van assistir tant l’enginyer municipal com la intervento­ra municipal per a fixar ja terminis i ultimar el conveni entre l’administra­ció local i estatal. Mentrestan­t, s’última el conveni que se signe l’any que ve entre ADIF i Ajuntament, des de l’empresa estatal ADIF ja s’ha iniciat l’expropiaci­ó dels terrenys necessaris a Albal on s’alce la futura estació. És el primer pas disposar d’aquests terrenys i l’actuació ja està en marxa des d’aquest estiu. En total es precisen de 10.000 metres quadrats, l’Ajuntament ja ha aconseguit acords amb gran part dels propietari­s i només es necessita expropiar ara uns 4.500 metres quadrats per a alçar tant l’estació com la zona d’aparcament. En total, la futura estació disposarà de prop de 700 places d’aparcament el que la convertirà en la gran estació intermodal de la comarca de l’Horta Sud i que servirà per a dissuadir de l’ús del cotxe. Quan aquesta estació aquest acabada, els veïns i veïnes d’Albal ja no hauran d’anar fins a l’estació de Catarroja per a anar fins al centre de la ciutat de València o connectar amb la resta de xarxes municipals, que a més de la llunyania a penes té places d’aparcament, per això a la d’Albal arribaran tant veïns i veïnes del municipi com d’altres propers com Alcàsser, Beniparrel­l i de la mateixa Catarroja.

Les línies d’autobusos de la comarca tindran parada en la mateixa es- tació, i l’Ajuntament ja ha posat en marxa la connexió del nucli urbà amb la futura estació. L’alcalde d’Albal, Ramón Marí, va explicar després de la reunió celebrada en les oficines centrals d’ADIF a Madrid que era un dels meus compromiso­s que portem anys treballant per a evitar que Albal quede fora del tren del progrés. “La cons- trucció de l’estació de tren està cada dia més a prop i hem tancat ja tots els serrells per a poder signar aquest conveni l’any vinent. ADIF ja té el projecte constructi­u de l’estació i tot el plantejame­nt tècnic que comporta. Han començat a expropiar els terrenys i una vegada signat el conveni es podrà licitar el projecte que està ja finalitzat”.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain