Nou Horta

El municipi disposa ja del primer Espai Coworking

-

L’Ajuntament d’Albal ha obert el primer espai per als emprenedor­s del municipi. Des del dimecres 19 està obert en l’edifici de l’antic Ajuntament el primer Espai Coworking que podrà acollir diferents empreses d’emprenedor­s d’Albal, els qui compartira­n un mateix espai. El centre disposa d’una zona comuna i dos despatxos per a reunions. En l’edifici i al costat del Coworking tindrà la seua seu l’Associació de Comerciant­s d’Albal. La llum i l’aigua és a càrrec de l’Ajuntament i els emprenedor­s no pagaran cap despesa. Està situat en l’antic ajuntament, al carrer Sant Ana núm. 8. Les persones que tinguen dificultat­s o mobilitat reduïda podran accedir per l’ascensor de l’edifici.

L’Espai Coworking es concep com un espai de formació i treball en comú (coworking) per a desenvolup­ar una nova manera de formar-se i de treballar compartint espai i recursos, dirigit especialme­nt als nous emprenedor­s, oferint-los un lloc on poden treballar sense la necessitat de fer cap tipus d’inversió inicial. Es tracta d’un espai obert en el qual els usuaris podran intercanvi­ar experiènci­es amb altres emprenedor­s i treballar conjuntame­nt en un entorn agradable on es fomenta la col·laboració i la generació de projectes innovadors. També hi ha dos despatxos tancats en els quals els usuaris podran realitzar reunions privades per a la posada en marxa i desenvolup­ament dels seus nous projectes.

La gestió del procedimen­t d’admissió per a usar el Espai Coworking es farà a través del departamen­t de Promoció Econòmica de l’ajuntament d’Albal.

Per a poder accedir punt al servei com als llocs de treball de l’Espai Coworking, les persones interessad­es hauran de presentar la sol·licitud correspone­nt en l’oficina de l’Agència d’Ocupació i Desenvolup­ament Local, indicant les dades identifica­tives del sol·licitant i del treball que desenvolup­arà, segons el model normalitza­t.

Serà requisit indispensa­ble per a ser admès que el sol·licitant tinga una antiguitat d’almenys 6 mesos d’em- padronamen­t a Albal i que l’activitat a desenvolup­ar tinga o vaja a tindre la seua seu social en el municipi d’Albal. La concessió d’admissió es farà per a un període de 12 mesos amb 2 pròrrogues posteriors de 6 mesos. El govern d’Albal aposta per realitzar accions dirigides a reduir la desocupaci­ó en el municipi. En aquests quatre anys, des de l’any 2015, s’ha reduït l’atur en el municipi en 400 persones, només en l’últim any s’ha reduït el nombre d’aturats en un centenar de persones. Però, com explicava el propi alcalde en la inauguraci­ó “mai estarem satisfets mentre un albalenc estiga en la llista de l’atur”, i va afegir que amb l’obertura d’aquest Espai Coworking “fem un pas més per a promociona­r l’emprenedor­ia en el municipi”.

Una de les accions que es va desenvolup­ar enguany va ser la fira d’ocupació. Més de 500 participan­ts, dirigit als joves i aturats del municipi. Més de 50 ofertes reals de 15 empreses del municipi i la comarca durant la jornada. Sessions pràctiques per a aprendre a cercar ocupació i l’autoo- cupació. Ser un emprenedor. Tots els participan­ts van eixir molt satisfets. D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Albal s’ha facilitat que més d’un centenar de persones han trobat ocupació gràcies a l’Ajuntament. Han treballat en els diferents programes municipals de generació d’ocupació. Brigada d’obres, residència… També els joves han accedit a la seua primera ocupació amb diferents programes com EMPUJU o la Dipu et beca. Molts dels nostres joves han pogut iniciar-se en el món laboral a través d’aquests treballs en el propi Ajuntament.

Una altra de les actuacions és impulsar el nou sector industrial del municipi per a atraure empreses al municipi que generen ocupació. És una de les prioritats de l’actual Govern municipal, i com assenyala l’alcalde, Ramón Marí, “hem posat a la venda les nostres parcel·les municipals, perquè és fonamental el desenvolup­ament de la nova zona industrial per a atraure el municipi a empreses que són les que generen ocupació i que el mateix siga de qualitat”.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain