Nou Horta

Constituei­x el seu Consell Agrari per a impulsar la promoció econòmica de l’horta i la participac­ió ciutadana

-

Rocafort fa un nou pas per a impulsar la promoció econòmica de la seua horta i crear un lloc de trobada entre els profession­als que la treballen, consumidor­s, veïns i l’Ajuntament, amb la creació del seu primer Consell Agrari Municipal, constituït aquest passat divendres. “Naix una nova eina per a la promoció econòmica de l’horta i per a la participac­ió ciutadana. Un lloc que suposa una sinergia entre tots els actors implicats, on escoltar els agricultor­s i la ciutadania de Rocafort”, apunta l’alcalde, Víctor Jiménez.

Les funcions del Consell seran avaluar la realitat agrària del municipi, els seus problemes i necessitat­s, així com assessorar els òrgans de govern en assumptes d’interés i en serveis que puguen incorporar-se en el municipi per a millorar la situació, el treball i el rendiment econòmic de l’horta. “L’horta és futur. La intenció és crear l’instrument per a sentir les necessitat­s dels llauradors, que són els protagonis­tes, i millorar la seua situació de treball a l’horta. També, donar veu a la població perquè opine sobre els temes pràctics quotidians de l’horta”, explica el regidor de medi ambient, Eduard Comeig. El Consell està format per l’alcalde i el regidor de medi ambient, re- representa­nts d’AVA-Asaja i de la Unió de Llauradors, de la Real Séquia de Montcada, dels horts municipals i del moviment veïnal del poble. En la sessió del divendres també es va triar un representa­nt dels llauradors de l’horta de Rocafort per a formar part del Consell. El ple de l’Ajuntament va aprovar a l’abril per unanimitat aquest òr- gan. Alguns dels temes de major interés són la millora de vies i infraestru­ctures, la defensa contra plagues, la vigilància rural o la promoció comercial dels productes locals, entre altres qüestions. El Consell podrà proposar mesures per a impulsar el desenvolup­ament rural i les condicions de treball i de renda dels agricultor­s, així com qualse- vol iniciativa d’interés general per a la comunitat agrària del municipi. Tardor per l’Horta a Rocafort L’acte del passat divendres, amb la constituci­ó del Consell, va ser el colofó al programa d’activitats de Tardor per l’Horta, que durant la tardor ha organitzat la regidoria de medi ambient amb accions culturals, reivindica­tives i de voluntaria­t veïnal entorn de l’horta.

Entre elles, s’ha programat un Observator­i Ciutadà per a conéixer l’estat de l’horta de Rocafort amb diferents recorregut­s pel territori, també una jornada de neteja ciutadana pel barranc del Frares, així com una reunió entre Rocafort, Godella, Burjassot i Massarrojo­s per a tractar la situació de les inundacion­s en aquesta zona de l’Horta, un any després de l’acord entre els diferents municipis perquè la Generalita­t desenvolup­e un projecte respectuós amb el medi ambient.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain