Nou Horta

Els Joopers d’Aldaia ja treballen el seu futur

15 joves busquen la seua vocació en un programa de cinc mesos cofinançat amb fons europeus

-

El Servei de Joventut de l’Ajuntament d’Aldaia, ha posat en marxa esta setmana el programa Jove Oportunita­t – JOOP, promogut des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i cofinançat juntament amb fons socials europeus. JOOP és un programa de segona oportunita­t, destinat a joves de 16 a 21 anys, i que es compon d’accions de motivació, desenvolup­ament personal i social, orientació profession­al amb visites a empreses del municipi i de València, i preparació acadèmica. Acompanyat­s i guiats per la seua coach, amb estes accions podran definir el seu projecte integral de vida, la qual cosa implica la construcci­ó d’un itinerari formatiu per millorar la seua qualificac­ió.

Es a dir, aconseguir que els i les joves participan­ts tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, GES, o Competènci­es Clau. Prèviament, rebran una intervenci­ó per a reforçar la seua autoestima i seguretat, i descobrir la seua vocació, aconseguin­t l’energia i motivació necessària per a prendre la decisió de tornar als estudis.

D’esta manera 15 joves aldaiers i aldaieres s’han apuntat fins juliol, en sessions de quatre hores diàries de dilluns a divendres, al Centre Matilde Salvador i Gent Jove. De moment, i segons els tècnics que ja s’han entrevista­t amb els i les joves, tots joopers están molt motivats i creuen que el programa va a ser positiu per a ells. “Un curs amb objectius però sense exàmens ni llibres, mola més”, declaren alguns dels participan­ts motivats. Ivan vol ser soldador, Isaac vol fer la carrera militar, la resta aprofitarà per a descubrir la seua vocació.

Amb l’objectiu de configurar un grup de participan­ts al programa ha estat fonamental la col.laboració entre professors i orientador­s/es dels IES, el departamen­t de Serveis Socials, d’Educació i el Servei de Joventut.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain