Nou Horta

Alfafar està en Falles

- Matilde Cava

Les Falleres Majors, Cinthia López i Paula Casas, ens conten com estan vivint els moments previs als dies grans de les festes josefines

Des de quan eres fallera? Cinthia: Sóc fallera des que tenia 11 anys. Infantil: Desde los cuatro años.

Què va ser en el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble?

Cinthia: El primer que em vingué al cap va ser que es complia el somni que tenia des que vaig ser Fallera Major Infantil del poble i és que quan vaig acabar el meu regnat, allà per l’any 2009, pensí que seria meravellós poder tornar a representa­r al poble d’Alfafar ja com a Fallera Major.

Infantil: Que iba a representa­r Alfafar lo mejor posible.

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble?

Cinthia: Ser Fallera Major del meu poble és una gran satisfacci­ó perquè estàs representa­nt a les set comissions i això suposa, d’una banda, compromís amb tots i totes, i, d’altra banda, suposa una responsabi­litat personal perquè vols estar en tot moment a l’altura de les circumstàn­cies i vols portar el nom d’Alfafar ben alt allà per on vas. Infantil: Representa­r a todos los infantiles de Alfafar.

Què element de les falles vos representa? Cinthia: Jo diria uns quants elements representa­tius: la Crida, el monument faller i la Plantà. També la pólvora i la música. Infantil: El fuego y las colores.

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles?

Cinthia: Els actes més emotius del món faller són la Proclamaci­ó de les Falleres Majors, tant de les comissions falleres com de la Junta Local, i l’acte de l’Ofrena de flors a la Mare de Déu. També tinc que dir que la Cremà és un acte que m’emociona prou ja que per a mi és el colofó a la setmana fallera i és el punt de partida per a les falles de l’any següent.

Infantil: La Crida, la ofrenda y la presentaci­ón.

Tens algú referent en el món faller? Cinthia: La veritat és que no vinc de família fallera. Sóc la primera de la saga familiar en apuntar-me a una comissió fallera i a l’any següent ho feren mon pare i ma mare animats per la meua insistènci­a. Infantil: A mis padres, por apuntarme desde un principio a una falla.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain