Nou Horta

Entreviste­m a les Falleres Majors de Catarroja

- Matilde Cava

Lara Rodrigo Raga i Alba Herrero Pons seran les màximes representa­nts de les festes josefines de l’exercici 2019-2020

Les màximes representa­nts de les Falles de Catarroja, Lara Rodrigo Raga com a Fallera Major i Alba Herrero Pons com a Fallera Major Infantil ens conten com estan vivint els dies previs al seu regnat. Lara Rodrigo té 21 anys i és administra­tiva. Té com aficions passar temps amb la seua família i amics, anar a Mestalla a veure jugar al València C.F. i, sobretot, participar en qualsevol activitat fallera. Alba Herrero té 12 anys i estudia 6é de primària i li agrada molt ballar

Des de quan eres fallera?

Lara: Sóc fallera des de menuda. A l’any que varen formar la meua comissió, els meus pares varen decidir apuntar-me i des d’eixe moment no he pogut separar-me d’esta meravellos­a festa.

Alba: Des del dia que vaig nàixer.

Què va ser en el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble?

Lara: Sobretot vaig sentir molt orgull de saber que anava ser la màxima representa­nt dels fa

llers de tota Catarroja enguany i emoció d’imaginar tot el que anava a aprendre i viure durant este regnat.

Alba: Que havia de ser conscient que ara represente a tots els xiquets i xiquetes del meu poble.

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble?

Lara: Significa aplegar al més alt de la nostra festa, sentir-te privilegia­da de poder viure experiènci­es úniques com a fallera Major de Catarroja i portar en molt orgull la banda que representa el treball dels fallers de les 10 comissions del meu poble.

Alba: Una gran responsabi­litat, però al mateix temps una immensa il·lusió.

Què element de les falles vos representa?

Lara: Pense que a una bona fallera la represente­n cadascun dels elements que formen la nostra festa. La pólvora, la música, les flors, la nostra rica indumentàr­ia i les obres d’art dels nostres grans artistes fallers.

Alba: Sobretot, els monuments.

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles?

Lara: Els dies que més espere són els dies de la plantà, ja siga acostant-me a València a veure els grans monuments, tant col·laborant en la de la meua comissió. I sobretot l’acte que més m’emociona és l’ofrena, pel sentiment que comporta donar-li el ram a la nostra verge.

Alba: Com a acte divertit i ple de nerviosism­e, el dia de l’entrega de premis, i, com a emocionant, l’ofrena de flors a la nostra Mareta.

Tens algú referent en el món faller?

Lara: El meu gran referent en el món de les falles són els meus pares i la meua germana per la seua dedicació en la nostra festa i per tot el que m’han ensenyat al llarg de la meua trajectòri­a fallera. També he de destacar a una gran FMV, Marina Civera, he de dir que l’he seguit des del principi del seu regnat i sense dubte si haguera d’elegir a una fallera major com a referent seria ella.

Alba: A la meua família, quasi tota han ostentat càrrecs dins del món de les falles, sobretot, els meus pares. Mon pare ha sigut 2 anys President Infantil de la seua comissió i ma mare Fallera Major, tant de la nostra comissió com del poble de Catarroja.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain