Nou Horta

Massanassa gaudeix de les seues falles

-

Des de quan eres fallera? Mª Jose: De menuda anava a les falles però des de fora, fins que vaig tindre a la meua filla i s’apuntaren a una falla fa 18 anys.

Nadia: Desde los dos años.

Què va ser en el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble? Mª Jose: En la meua filla, que va ser l’encarregad­a que jo gaudira d’aquest somni. Veia que aquest any seria diferent, especial, amb molta il·lusió de representa­r Massanassa.

Nadia: Me hizo mucha ilusión y me puse muy contenta.

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble?

Mª Jose: És un orgull representa­r a tots els fallers i falleres del poble de Massanassa. Sentir-me en qualsevol lloc que hem anat molt especial, ser la màxima representa­nt de Massanassa 2020 és un orgull que mai podré descriure no oblidar.

Nadia: Es un orgullo muy grande y una gran responsabi­lidad. Espero estar a la altura del cargo. Què element de les falles vos representa?

Mª Jose: La música de les nostres volgudes xarangues i bandes de música però, sobretot, l’emoció i sentiment de passar per Matilde Cava la Mare de Déu.

Nadia: El fuego de las fallas i las flores de la ofrenda.

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles?

Mª Jose: La Crida és un acte molt emotiu dir al teu poble que ja estem en falles. Ser tu l’encarregad­a de donar peu a les falles. És indescript­ible. Però, l’ofrena, dur el ram a la nostra volguda mareta, és emocionant amb molt de sentiment.

Nadia: Me gustó mucho la Presentaci­ón y la Crida. Lo más emocionant­e, la ofrenda el día 17 en Valencia y el día 18 en Massanassa.

Tens algú referent en el món faller?

Mª Jose: Ma mare, encara que de menuda no m’apuntara a fallera, ella m’ha inculcat els valors de ser una bona valenciana, de ser bona fallera. Ara m’honra inculcar als meus fills, la manera es viuen les falles a València.

Nadia: Mis tíos, con los cuales he disfrutado siempre mucho de las fallas y mi madre fue Fallera Mayor de Paiporta, que me da muy Buenos consejos, me ayuda mucho y me acompaña en todo.

Estoy disfrutand­o mucho este año con toda mi familia y con mi prima Vega, que ya siendo un bebé es súper fallera.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain