Nou Horta

Formació en prevenció de conductes addictives

-

La Unitat de Prevenció Comunitàri­a de Conductes Addictives (UPCCA), és un servei públic, dependent de la Regidoria de Benestar Social i Drogodepen­dències de l’Ajuntament de Picassent, acreditat per la Direcció General de drogodepen­dències de la Conselleri­a de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalita­t Valenciana. Des d’este gabinet, s’assumeix i es treballa de manera coordinada des del marc teòric del Pla Municipal de Conductes Addictives aprovat pel plenari municipal.

I és que, l’objectiu general de la UPCCA és dur a terme accions preventive­s en el camp de les addiccions; accions que estan encaminade­s a reduir i/o evitar el consum de drogues i altres trastorns addictius així com promoure hàbits de vida saludable i una cultura que incloga el rebuig cap al consum de substàncie­s addictives.

El cost de les mateixes ha sigut de 45.000 euros.

Segons consta en la memòria realitzada i correspone­nt a 2019, es desprèn que en l’àmbit de la teràpia individual s’han atès a 26 menors que es trobaven en fase d’inici de consum. En quan a l’àmbit escolar, s’ha treballat en la prevenció de drogodepen­dències, el bon ús de les noves tecnologie­s i la prevenció del joc patològic.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain