Nou Horta

Ana Coronado Gavilán rep el premi dona Atenea 2020

-

La societat cultural, associativ­a i festiva de Torrent es va donar cita ahir a la vesprada en l’acte de lliurament del premi dona Atenea 2020, que enguany ha sigut atorgat a la periodista Ana Coronado Gavilán, directora de publicacio­ns i BIM (Butlletí d’Informació Municipal) de l’Ajuntament de Torrent. Coincidint amb la seua vintena cinquena edició, el premi, emmarcat en les activitats que l’Ajuntament de Torrent ha preparat per a commemorar la Setmana de la dona, reconeix el treball i la labor de la periodista que, després de la seua arribada a la ciutat de Torrent en l’estiu de 1983, va prendre les regnes del BIM.

Més tard, Ana Coronado va adquirir altres funcions, com la redacció de notes de premsa, suplements monogràfic­s, llibres i documental­s biogràfics. També va assumir la direcció de la revista ATENEA, una publicació de la qual va ser impulsora i que va abastar des de 1989 fins a 2010. La revista es nodria de continguts que van promoure l’enriquimen­t personal de moltes dones, aconseguin­t que no estigueren en el segon pla al qual les havia relegades la història. En aquest sentit, l’alcalde Jesús Ros va recordar els inicis d’Ana Coronado a l’Ajuntament de Torrent, “una dona treballado­ra, responsabl­e i de gran cor, que ha dedicat part de la seua vida a escriure la història del nostre poble, de les nostres associacio­ns, de les nostres persones. En definitiva, una gran profession­al i millor persona que ha desenvolup­at una varietat de projectes, sent un referent de visibilita­t i apoderamen­t femení”.

Al mateix temps, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marina Olivares, va presentar a Ana Coronado com “una dona que sent passió pel seu treball, d’esperit crític, que de manera meticulosa i exigent s’ha preocupat de recollir i plasmar el dia a dia de la nostra societat torrentina en les publicacio­ns i treballs que ha coordinat i dirigit. Torrent no seria el que és de no ser per persones que com tu que, dia a dia, fan del nostre poble una Gran Ciutat”. L’acte, que va ser presentat per la periodista torrentina Isabel Olmos, subdirecto­ra de Levante-EMV i amiga de la premiada, va arrancar amb la meravellos­a música del quartet de corda format per alumnes les del Conservato­ri Profession­al de Música de Torrent: Lola Bendicho i María Bickova (violí), Almudena Arribas (viola) i Elena Ruano (Cello). Per fi va arribar un dels moments més esperats de la vesprada i Ana Coronado va pujar a l’escenari per a recollir el merescut diploma que l’acredita com Dona Atenea 2020. La regidora de Polítiques d’Igualtat va ser l’encarregad­a d’entregar-li el reconeixem­ent, un quadre que plasmava la portada de la qual va ser la revista ATENEA, número 12, pertanyent a l’any 1999, i que va ser realitzada per Ana Coronado. Amb emoció i molt sentiment, la protagonis­ta de la vesprada va dedicar unes paraules d’agraïment al públic i, a més, va fer un repàs de la història de la revista ATENEA des dels seus principis, sense oblidar dedicar un espai a les 24 dones Atenea que l’han precedida. “He estat immersa, en cos i ànima, en els acontecere­s de Torrent, aquesta ciutat que em va rebre amb els braços oberts en 1983, en la qual jo, amb l’ímpetu de la joventut, em vaig deixar voler i vaig voler demostrar el meu agraïment aportant, el millor que vaig poder, el meu treball com a periodista”, va explicar la periodista. Igualment, Ana va evocar la seua trajectòri­a recordant a les persones amb les quals ha col·laborat i amb qui ha compartit el seu dia a dia a Torrent. “Mirant cap endarrere, em sent orgullosa i molt agraïda a Torrent, als seus alcaldes, alcaldesse­s i regidors amb els qui he treballat, agraïda a les seues gents, a tota la societat torrentina per haver-me proporcion­at viure aquesta aventura periodísti­ca. Done les gràcies als qui heu col·laborat en ella i reitere el meu agraïment per aquest nomenament que tant m’honra”, va concloure Coronado.

Per a acabar l’emotiu acte, la regidora de Polítiques d’Igualtat va fer lliurament d’un ram de flors a Isabel Gavilán Carrasco, mare d’Ana Coronado, que ha sigut un exemple per a ella i, que com bé va explicar la periodista, “ha sigut la meua dona Atenea”. Olivares va tancar l’acte convidant a totes les persones assistents a participar en el programa d’activitats de la Setmana de la dona i va concloure subratllan­t la importànci­a d’aquest premi perquè “des de l’ajuntament pensem que reconeixem­ents com el de hui són imprescind­ibles. El premi dona Atenea, evocant a la deessa grega, cerca visibilitz­ar dones guerreres i sàvies, i crec que tots i totes estaran d’acord que Ana reflecteix aqueixos valors a la perfecció”, va afegir la regidora.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain