Nou Horta

Aldaia aprova un fons de rescat que donarà 3.000 euros a autònoms en risc d’insolvènci­a

En tractar-se d’una línia nova, l’Ajuntament arranca amb un capital inicial de 100.000 euros ampliable en funció del desenvolup­ament d’aquesta iniciativa

-

Des del govern municipal d’Aldaia expliquen la nova iniciativa que no és de tipus generalist­a, sinó que pretén ajudar més a qui més ho necessita. “Per a un ajuntament com el nostre -expliquen- seria molt més fàcil repartir una quantitat econòmica menor a tots, sense verificar qui la necessita més i qui menys. Seria un treball més fàcil i còmode per a nosaltres, però creiem que no tindria el mateix efecte en l’economia local. La fórmula que hem triat se centra en aquells que més ho necessiten, i per això estos mateixos autònoms i microempre­ses podran rebre una quantitat més elevada, la qual cosa resultarà més beneficios­a per a rellançar el cicle econòmic del municipi”.

Així, des del consistori assenyalen que este fons de rescat municipal és una iniciativa “pionera i nova dins del nostre entorn” i que en tots els casos es farà efectiu “previ estudi de la situació econòmica de cada autònom o microempre­sa on s’analitze de manera àgil i dinàmica la seua solvència, liquiditat i viabilitat de futur”. D’esta manera, es podrà injectar fins a 3.000 euros perquè l’empresa beneficiàr­ia puga fer front a despeses pròpies de la seua activitat, “seguint una línia d’actuació similar a la que ja estem duent a terme des dels serveis socials municipals d’Aldaia amb les ajudes d’emergència”.

En esta línia, s’articulara­n dos nivells d’ajuda, un primer que aconseguir­à fins als 1.500 euros per a les situacions de risc alt d’insolvènci­a, i un segon de fins a 3.000 euros dirigit a pal·liar les situacions de risc extrem d’insolvènci­a.

Els sol·licitants emplenaran una senzilla memòria econòmica, i en cas de valorar-se positivame­nt, passaran a aportar la documentac­ió que acredite la seua situació, sempre en un procés que serà àgil i dinàmic.

A aquest efecte, es crearà una comissió d’experts composta per personal funcionari de l’àmbit de l’economia que comptarà amb el suport extern d’assessors econòmics, i que seran els encarregat­s de dilucidar quins autònoms o microempre­ses d’entre aquells que sol·liciten l’ajuda, estan realment en reg d’insolvènci­a. D’altra banda, el regidor de comerç, Santiago Ruiz, informa que des de l’àrea s’ha habilitat el correu electrònic fondoderes­catedealda­ia@ajuntament­aldaia.org “com primer mecanisme perquè els interessat­s en este fons de rescat demanen més informació sobre com presentar la sol·licitud”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain