Nou Horta

La residència municipal de majors d’Albal reobri les portes als familiars

-

Han transcorre­gut tres mesos des que es decretara l’estat d’alarma amb el seu conseqüent confinamen­t, han sigut més de 90 dies de distanciam­ent social que ha resultat especialme­nt dur per a les persones majors que han sigut considerad­es el principal grup de risc en la COVID-19. Per aquest motiu, Albal va ser el primer municipi a impedir l’accés dels familiars i proveïdors a la seua residència municipal Julio Muñoz Genovés, fins i tot dies abans que el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, decretada l’estat d’alarma.

Per fi, aquest passat dilluns 8 de juny, l’immoble que acull a 48 ancians, ha obert de nou les portes a les visites de l’exterior, amb importants mesures higiènique­s i de seguretat. Segons explica la seua directora, Emilia Fabregat, les visites es realitzen amb cita prèvia i tenen lloc en l’exterior de l’immoble. Abans d’accedir se’ls pren la temperatur­a, han de netejar-se amb gel hidroalcoh­òlic, portant màscara i, una vegada dins, no poden mantenir contacte amb físic amb els residents amb els quals mantindran una distància de dos metres delimitada per tanques. Les entrades es donen entre el dilluns i el divendres i amb un aforament màxim al pati del centre de 10 persones.

Una bona gestió i una prevenció a temps han ajudat a salvar vides en la residència municipal. Els seus treballado­rs i majors s’han sotmés en les últimes setmanes a les proves PCR que ha fet la Conselleri­a de Sanitat donant tots negatius. “Això no hauria sigut possible sense el personal del centre al qual reconec el seu important paper i que ens permet ser un dels pocs centres de majors amb zero contagiats”, així s’ha expressat l’alcalde Ramón Marí qui afig que la pandèmia, “ha posat a prova els nostres valors i, en aquest cas, la qualitat humana de l’equip de la residència d’Albal”.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain