Nou Horta

L’ajuntament presenta les seues mesures de prevenció per a la temporada de platges

La Policia Local ha presentat el seu dron amb el qual pretén reforçar la vigilància i s’han implementa­t canvis en la costa per a prevenir aglomeraci­ons

-

L’Ajuntament d’Alboraia ha presentat la temporada de platges del municipi, adaptada a les mesures de seguretat que requereix la situació provocada per la pandèmia COVID-19. Ho ha fet en un acte oficial al qual ha acudit l’alcalde, Miguel Chavarría, acompanyat per membres de la Corporació Municipal i l’intendent cap de la Policia Local, Francisco Uclés, així com membres de Protecció Civil.

Una de les principals novetats que el consistori ha posat en marxa enguany recau en Fènix_1, el nou dron que estarà en funcioname­nt pròximamen­t i amb el qual es pretén reforçar en diverses àrees l’actuació policial. La seua funció principal durant aquests mesos serà la de potenciar la vigilància de l’aforament de platges amb la finalitat de prevenir la propagació del coronaviru­s, si bé entre la feina de casa també s’inclouen ajudar en la cerca de persones, el control de pesca i venda ambulant i el suport als controls de trànsit, entre altres serveis. Per a això, la Policia Local d’Alboraia ha rebut formació en cursos de pilot avançat i radiofonis­ta. El cos de seguretat ciutadana també ha obtingut els permisos i autoritzac­ions d’AESA (l’Agència Estatal de Seguretat Aèria) i els plans de vol autoritzat­s per l’aeroport de València. Així mateix, s’ha sol·licitat a AESA la reserva de l’espai aeri del terme municipal d’Alboraia amb la finalitat d’evitar possibles accidents amb altres aeronaus.

Pel que respecta a la població, els operaris han realitzat una sèrie de modificaci­ons perquè veïns, veïnes i turistes tinguen sempre unes indicacion­s clares. Per exemple, el sòl del passeig marítim indica ara la direcció per la qual s’ha de passejar i les dutxes s’han intercalat, és a dir, ara estan situades una a cada costat de les passarel·les de fustes per les quals s’accedeix fins a la riba. També s’ha anunciat que ja s’han instal·lat 8 dels 9 quiosquets previstos: dos en Port Saplaya i la resta en La Patacona. Tots ells treballara­n segons les indicacion­s de la fase 3 i les normes de la Nova Normalitat decretades pel Govern Central, garantint la suficient distància de seguretat i les mesures d’higiene. D’altra banda, el Consistori reclama a Costes la urgent realitzaci­ó de l’espigó nord i la canalitzac­ió de la séquia que amb cada temporal soscava el passeig i s’emporta l’arena de la platja. En aquests moments TRACSA està reparant els conductes de l’aigua dels llavapeus i d’ací a poc temps es podran situar les passarel·les, però Ajuntament i veïns veuen amb creixent preocupaci­ó la deteriorac­ió de la platja després de cada temporal.

Les TouristInf­o, les oficines d’informació turística, obriran a partir d’aquest cap de setmana, també incorporan­t mesures de seguretat derivades del coronaviru­s com a codis QR que porten a tota la informació. Com és habitual, estarà operativa una en Port Saplaya i una altra en La Patacona.

Les mesures preses se sumen a la incorporac­ió d’auxilars de platja que indicaran als usuaris i usuàries de les platges les indicacion­s i recomanaci­ons de protecció i a les labors habituals del servei de salvament marítim.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain