Nou Horta

Albal augmenta en 100.000€ la partida d’ocupació, per la COVID-19

-

Promoure accions per a fomentar l’ocupació en l’àmbit local és una màxima del govern que presideix Ramón Marí. Per este motiu, fa anys que l’executiu impulsa el Pla ‘Albal Inclou’, destinat a la contractac­ió de persones desocupade­s, pertanyent­s a col·lectius desfavorit­s, de difícil inserció o en risc d’exclusió social, a causa de la falta de treball. La crisi econòmica de la COVID-19 ha agreujat la situació de moltes famílies, un fet pel qual Albal ha decidit augmentar, en 100.000 euros, la partida destinada a l’ocupabilit­at. El Pressupost General preveia destinar 210.000 euros, per al seu increment ha fet falta realitzar una modificaci­ó de crèdit amb el que el total ascendeix als 310.000 euros. Des que s’iniciara l’any, 31 persones s’ha incorporat a treballar al consistori en diferents àrees. Els primers a signar la seua vinculació laboral van ser les deu persones que han fet tasques múltiples en la Brigada d’Obres, durant tres mesos, i que van concloure a l’abril. El seu treball ha sigut fonamental en esta època ja que es van convertir en personal essencial de l’Ajuntament durant els pitjors mesos de la pandèmia. El relleu l’han pres altres deu treballado­rs, peons i oficials que hui han signat el seu contracte fins al 12 d’octubre. Els primers s’encarregar­an de les tasques de mantenimen­t i neteja de vies i suport en el departamen­t d’Obres i Serveis. Per part seua, els oficials es dedicaran a la reparació i mantenimen­t en edificis públics, el seu centre de treball i en el municipi en general.

Foment d’ocupació al costat del SEPE

El passat 30 de juny, sis persones més s’incorporav­en al consistori com a peons agraris per a la neteja i tractament dels barrancs locals; el de la Cabrera, el de Picassent i el de la Font. Es tracta del projecte ECO-Albal 2020 per a Plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides impulsat des de la regidoria d’Agricultur­a que dirigeix María José Hernández Vila, en col·laboració amb la Direcció Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), entitat que aporta 19.464.99 euros a la iniciativa. Per part seua, el consistori destina 2.109,04 €. La signatura tenia lloc a l’Ajuntament al costat de l’alcalde d’Albal, Ramón Marí, qui felicitava els treballado­rs per esta oportunita­t laboral en la qual estaran coordinats pel Guarda Rural, Carlos Sanchis. Els empleats conclouran el seu treball el pròxim 31 d’agost.

La residència municipal incorpora altres cinc persones

Des de hui, altres cinc persones - quatre auxiliars de residència i una operària de neteja- treballara­n fins a octubre en la residència municipal Julio Muñoz Genovés com a auxiliars, fent tasques de cura, condícia i atenció als residents. S’incorporen gràcies a la bossa existent en este espai municipal que, cal recordar, ha eixit il·lés de la pandèmia i manté a zero el número de contagiats per la COVID-19. Per este motiu Ramón Marí ha demanat als nous treballado­rs que extremen les precaucion­s en les seues vides personals per a evitar el contagi dels residents que són un grup de risc.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain