Nou Horta

Toni Gaspar recolza que el Tribunal del Comuner d’Aldaia siga declarat Bé de Rellevànci­a Local Immaterial

-

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va visitar dimecres passat l’Ajuntament d’Aldaia per a signar la seua adhesió oficial a la petició de declaració com a Bé de Rellevànci­a Local Immaterial del Tribunal del Comuner de la séquia del Rollet de Gràcia d’Aldaia que l’Ajuntament presentarà pròximamen­t a la Generalita­t

En l’acte d’adhesió, que es va celebrar en el saló de plens municipal, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar va destacar la importànci­a de recuperar “institucio­ns històrique­s com el Tribunal del Comuner d’Aldaia, que reflecteix­en la nostra idiosincrà­sia, la nostra cultura i la nostra identitat com a valencians i com a poble arrelat des del seu naixement amb l’agricultur­a i la terra”. Per això -continua Gaspardes de la Diputació ens volem mostrar el nostre suport de manera oficial a esta iniciativa”.

Per la seua part, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, va expressar que “és vital que la Generalita­t Valenciana reconega el Tribunal del Comuner com BRL de caràcter Immaterial, perquè això blindarà i reforçarà les mesures de protecció d’este bé patrimonia­l. Per això és tan important l’adhesió de persones, associacio­ns i entitats a esta petició, com la que hem rebut hui del president de la Diputació de València, al qual agraïsc molt sinceramen­t en nom de la corporació municipal el gest tan generós”.

En esta línia, el síndic del Tribunal, Enrique Andrés Bonet, va remarcar la importànci­a de “sumar esforços per a aconseguir que la declaració es materialit­ze finalment”, i va destacar “el caràcter històric del Tribunal, com a institució degana de la localitat”. El Tribunal del Comuner gestiona i arbitra el reg de la comunitat del Rollet de Gràcia, és la institució més antiga d’Aldaia i l’única d’este tipus que es conserva als pobles de l’Horta Sud, a l’estil del Tribunal de les Aigües de València.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain