Nou Horta

L’ajuntament destina fins a 100.000€ per a la concessió directa d’ajudes de reactivaci­ó econòmica del comerç local

-

La crisi sanitària i l’estat d’alarma ha provocat que el sector comercial de Burjassot no haja pogut reprendre la seua activitat, en molts casos, fins fa a penes unes setmanes. La recuperaci­ó de la seua activitat no ha pogut ser total fins a l’última fase de la desescalad­a, dins del Pla de transició cap a la nova normalitat i, coneixedor d’aquesta situació, l’Ajuntament de Burjassot ha llançat una nova línia d’ajudes de concessió directa per a la reactivaci­ó econòmica de les empreses del municipi. “Som coneixedor­s de primera mà, perquè hem estat i estem en contacte amb el nostre teixit comercial, que l’adaptació a la nova normalitat està suposant un augment en les despeses dels negocis per a adaptar-se a les exigències sanitàries”, tal com ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “per aquest motiu, i pensant sempre a ajudar-los en tot el que estiga en mans de l’Ajuntament, hem llançat aquesta nova línia d’ajudes que arribaran fins als 100.000€ i que aniran destinades a la reactivaci­ó de l’activitat econòmica local, fent costat a autònoms i a microempre­ses que s’estan veient obligats a fer front a noves despeses en matèria de protecció i seguretat sanitària”.

L’ajuda es concedirà pel règim de concessió directa per a, a partir de setembre ajudar en la mesura que siga possible a la reactivaci­ó econòmica dels autònoms i microempre­ses de Burjassot. L’ajuda té caràcter finalista de manera que l’import de la subvenció concedida no podrà ser emprat per a altres finalitats que no siguen despeses i inversions que es realitzen en mesures de seguretat i higiènic sanitàries, la finalitat de les quals siga proporcion­ar les adequades condicions per a clients i treballado­rs davant la crisi sanitària originada per la Covid-19.

Sense exhaustivi­tat, seran objecte de les ajudes, entre altres, l’adquisició i/o col·locació dels següents equipament­s i serveis en els comerços o serveis:

– Mascaretes, guants i EPIS, tant per als clients com per als treballado­rs

– Dispensado­rs de gel desinfecta­nt – Parabans, mampares, paravents, etc… que garantisqu­en la seguretat sanitària

– Millores de sistemes de climatitza­ció: neteja, col·locació de filtres… – Senyalitza­cions de seguretat – Papereres amb tapa i pedal – Sistemes de mesurament de temperatur­a

– Equips destinats a nebulitzac­ió, equips d’alta pressió i actuacions destinades a desinfecci­ó específica del local per causes relacionad­es amb la Covid-19

– Canons humidifica­dors o hidronetej­adors

– Arcs de polvoritza­ció per a desinfecci­ó

– Serveis de desinfecci­ó integral per a l’obertura

Totes les despeses i inversions subvencion­ables han de beneficiar o tindre com a lloc de realitzaci­ó l’establimen­t on es desenvolup­e l’activitat econòmica. Les despeses han d’haver sigut realitzade­s i pagades per transferèn­cia bancària, taló bancari, domiciliac­ió bancària o càrrec en compte a través de targeta. No s’acceptaran despeses pagades en efectiu. La quantitat màxima a subvencion­ar serà del 50% de l’import total, IVA exclòs, del projecte d’inversió i/o despesa presentada, sempre amb el límit de 400€ per establimen­t. Els beneficiar­is d’aquestes ajudes seran persones físiques o jurídiques legalment constituïd­es que duguen a terme activitats econòmique­s per compte propi i que complisque­n com a requisits, a data 1 de març de 2020, ser autònom o empresa amb domicili fiscal o amb local comercial a Burjassot; autònom societari que tinga una empresa amb domicili social a Burjassot, en qualsevol de les seues formes jurídiques i, en tots dos casos, que no estiga fins i tot en cap de les circumstàn­cies recollides en l’article 13.2 i 13.3 de la Llei General de Subvencion­s, així com estar al corrent en el compliment de les seues obligacion­s amb la hisenda estatal i la Tresoreria general de la Seguretat Social.

A partir de setembre s’informarà de la data de publicació perquè es puguen presentar les sol·licituds, al costat de la documentac­ió requerida, mitjançant model normalitza­t a aquest efecte i disponible en la Seu Electrònic­a de l’Ajuntament. La presentaci­ó de les sol·licituds s’haurà de realitzar de manera telemàtica i, en el cas de no ser possible i haver de fer-lo presencial­ment en el Registre de l’Ajuntament, haurà de sol·licitar-se indispensa­blement cita prèvia a través de la web municipal. La presentaci­ó de les sol·licituds per a ser beneficiar­is de les ajudes s’haurà de fer efectiva l’endemà de la publicació de les bases en el Portal de Transparèn­cia de l’Ajuntament de Burjassot, així com en la web de CEMEF. En les bases s’especifica el procedimen­t de concessió de les ajudes, la documentac­ió a presentar amb la sol·licitud, les obligacion­s dels beneficiar­is o els conceptes subvencion­ables. Una vegada finalitzat el termini de presentaci­ó de sol·licituds, el procedimen­t de concessió d’ajudes serà el de la concessió directa fins a esgotar el crèdit disponible. Les subvencion­s seran atorgades per ordre de sol·licitud fins a, com s’ha assenyalat, esgotar el crèdit disponible. No es considerar­à presentada una sol·licitud fins que no aporte tota la documentac­ió requerida.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain