Nou Horta

Manises prepara el pla de contingènc­ia per a les escoles infantils municipals

-

L’Ajuntament de Manises està treballant en l’elaboració del pla de contingènc­ia per a escoles infantils municipals per al curs 2020/2021 a causa de la situació sorgida arran de la pandèmia de la Covid 19. Les directores d’escoles infantils municipals han treballat juntament amb el personal del departamen­t i la regidora d’Educació, Amparo Martínez, en la creació d’aquest pla de contingènc­ia amb la finalitat de garantir la màxima seguretat dels xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys que acudeixen als nostres centres.

El pla inclou totes les mesures de prevenció i seguretat seguint el marc normatiu de la Generalita­t Valenciana, Ministeri de Sanitat i Ministeri d’Educació i Formació Profession­al.

Segons la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Amparo Martínez, “és moment d’apel·lar a la cautela i a la prudència i per això, estem prenent totes les mesures preventive­s que considerem necessàrie­s. És prioritari per a nosaltres assegurar el benestar i la seguretat sense deixar de costat la tasca educativa”.

Els treballado­rs i treballado­res dels centres educatius infantils comptaran amb totes les mesures higiènique­s necessàrie­s per a dur a terme el seu treball amb les garanties requerides.

També es contempla la reestructu­ració dels espais així com la reorganitz­ació de les pràctiques educatives diàries, establint grups bombolla de convivènci­a estables entre una tutora i alumnat de manera que actuen com una unitat familiar.

D’altra banda, per a evitar el contacte amb la resta de grups, s’utilitzara­n les pròpies aules per a menjar i dormir respectant sempre la seguretat alimentàri­a i les adequades condicions higiènique­s.

El fet d’agrupar els xiquets i xiquetes en grups bombolla tindrà com a conseqüènc­ia que durant aquest curs no es prestarà el servei d’escola matinal ni es permetrà el servei de menjador per a alumnat eventual.

Una altra de les mesures que s’implantara­n serà la parcel·lació de patis perquè cada grup bombolla a més d’aula individual, tinga el seu propi espai d’esbarjo.

A més, es canviarà la metodologi­a de treball prioritzan­t i fomentant les activitats a l’aire lliure i s’atendrà les famílies preferentm­ent de manera telemàtica o amb cita prèvia. Com a mesura de prevenció, es recomanarà a les famílies prendre la temperatur­a a tots els xiquets i xiquetes abans d’eixir de casa perquè en cas de notar algun símptoma no acudisquen al centre escolar. Aquest Pla de Contingènc­ia es farà arribar a totes les famílies implicades així com les instruccio­ns necessàrie­s per a l’inici del curs 2020/2021.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain