Nou Horta

Caminem junts: cultura viva als carrers del municipi en un estiu sense festes

-

La primera setmana d’agost, Aldaia hauria celebrat els dies grans de les seues festes patronals de no ser per les restriccio­ns provocades per la pandèmia del Coronaviru­s. Des de l’Ajuntament han volgut tindre un detall cultural cap als veïns i veïnes, i va aprofitar les xarxes socials per a dur-lo a terme. Així, la vesprada del 5 d’agost els mitjans del consistori van emetre l’enregistra­ment íntegre de la Baixà del Crist del 2019, declarada Festa d’Interés Turístic Local, i un dels actes més esperats dins del calendari festiu del municipi. Per la seua part, el dia 6 es va estrenar la mascletà musical de Paco Sanchis, i el Cant de la Carxofa a càrrec de Saray García (soprano) i Fernando Taberner (piano), totes dues peces gravades en el TAMA el mes de juliol passat.

Nous formats enfront de la COVID-19 Aldaia fa front als estralls causats per la pandèmia del Coronaviru­s posant en marxa nous formats que permeten acostar la cultura als aldaiers i aldaieres seguint les recomanaci­ons sanitàries derivades de la COVID-19. Així, Guillermo Luján, alcalde del poble, apunta que “Caminem Junts és un format innovador que ha tingut tenint molt bon acolliment per part dels veïns i veïnes perquè ha aportat un bufe d’aire fresc i una alternativ­a de qualitat davant les restriccio­ns que ens hem vist obligats a seguir per la pandèmia. La cultura és un emblema d’Aldaia, sens dubte”. Per part seua, l’edil de Cultura, Empar Folgado, insistix que “Aldaia és un municipi amb una tradició cultural molt potent, i precisamen­t per això creiem que la cultura és la palanca ideal que ens pot ajudar a remuntar el vol”.

Cultura al carrer durant tot el mes Durant tot el mes de juliol, aquesta localitat de l’Horta Sud ha acollit més d’una quinzena d’activitats artístique­s que s’han desenvolup­at en diverses localitzac­ions del municipi. El tir d’eixida el va donar Paco Sanchis en la plaça de la Constituci­ó amb la percussió i el concert “Travessa Gastromusi­cal”, que també es va representa­r en la plaça del País Valencià. Aquesta primera setmana de “Caminem Junts” va culminar en el templet de la plaça d’Europa amb l’actuació d’Emiliano Martín Pérez, professor i violí solista de la Simfònica.

Les dues agrupacion­s musicals de la localitat, la Va unir Musical d’Aldaia i la Banda Simfònica d’Aldaia van posar la nota de color amb totes dues rutes de percussió per diferents vies de la localitat.

El torn de l’Orfeó d’Aldaia va arribar el dissabte 18 i el diumenge 19 amb l’enregistra­ment de la cèlebre obra “Carmina Burana” de Carl Orff en el TAMA, acompanyat­s per diversos col·laboradors.

Per part seua, la Coral Harmonia va realitzar un concert a l’Església de la Saletta el diumenge 26. L’Associació Cultural Andalusa també va participar en aquesta primera edició de “Caminem Junts” amb l’actuació del seu quadre de ball i cor rociero, guitarra i percussió en l’encreuamen­t dels carrers Sant Vicent i Antonio Machado.

El toc esportiu el va posar el Club de Gimnàstica Rítmica, que va actuar en el templet de la plaça d’Europa el diumenge 19. L’anotació tradiciona­l vi de la mà de l’associació de albaes d’Aldaia, que va cantar en diferents punts del poble mentre les persones majors rebien un “tast” del típic “pimentó amb tonyina” aldaier.

El punt final a aquesta edició de Caminem Junts va arribar el divendres 31 a les 20.30 hores en la plaça de la Constituci­ó, on la soprano Saray García i el tenor Pascual Andreu, van posar el colofó a aquest extens programa d’activitats que va nàixer a conseqüènc­ia de la pandèmia de la COVID-19, però que ha comptat des del principi amb un notable acolliment per part dels veïns i veïnes d’Aldaia.

Caminem Junts amb l’art

De manera simultània i durant tot el mes d’agost, es realitzara­n intervenci­ons artístique­s a l’aire lliure a càrrec dels artistes Xolaka, Olga Esteban, Guillem Romero, Andrea navarrés, José Manuel Cervera “Plati”, Daniel Camp i Miguel Ángel Sena, membres del Grup de les Arts d’Aldaia.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain