Nou Horta

Tornada a classe en temps de Covid-19

Generalita­t ha destinat més de 207 milions d’euros per a adquirir recursos i augmentar el personal els centres educatius (ja compten amb la contractac­ió d’uns 5.000 professors i 3.000 monitors de menjador)

-

Generalita­t ha destinat més de 207 milions d’euros per a adquirir recursos i augmentar el personal els centres educatius

El pròxim dilluns 7 de setembre, les classes tornen a la seua activitat presencial en els centres educatius. Però este curs 2020-2021 no serà com els anteriors, ja que actualment continuem en alerta per la pandèmia de Covid-19 iniciada a març. Per això, les distintes comunitats han preparat una sèrie de protocols perquè l’inici de les classes es puga realitzar amb totes les mesures de prevenció necessàrie­s. Recentment, la Conselleri­a d’Educació ha informat que tot l’alumnat a partir de 6 anys haurà de dur mascareta obligatòri­ament. Així ho van comunicar en la reunió interdepar­tamental entre ministeris i consellers d’Educació i Sanitat, en la que participar­en el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà; el secretari autonòmic d’Educació i Formació Profession­al, Miquel Soler; i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Així mateix, en la reunió la consellera ha aprofitat per a recordar que des de Generalita­t s’han adquirit ja vora de 3 milions de mascaretes reutilitza­bles i més de 86.000 litres de gel hidroalcoh­òlic per a poder entregar als distints centres educatius valencians.

En el protocol sanitari de la Comunitat Valenciana presentat, destaca la destinació de més de 207 milions d’euros

per a adquirir recursos i augmentar el personal (ja compten amb la contractac­ió d’uns 5.000 professors i 3.000 monitors de menjador).

A més, la Generalita­t està ultimant els mecanismes específics per a garantir una coordinaci­ó àgil i efectiva entre les escoles, instituts i centres de salut en cas de detectar contagis.

Per altra part, s’han destinat també 33 milions per a comprar 30.000 tauletes tàctils

amb connexió d’Internet, llicències i s’han millorat les plataforme­s online per a poder aconseguir una digitalitz­ació de les aules més efectiva. En este sentit, Educació Infantil, Primària i primer d’ESO hauran d’acudir a les classes presencial­ment, mentre que la resta de cursos de Secundària i Batxillera­t podran fer dies alterns, segons especifica­cions de cada centre.

Entre les mesures del protocol sanitari, destaca l’ús obligatori de la mascareta en professora­t i xiquets i xiquetes majors de 6 anys

(encara que es troben en aules bombolla).

A més, l’entrada de les escoles tindrà distints accessos,

igual que les eixides, i hi hauran establits una sèrie d’horaris per a patis i zones esportives, així com situar-se en grups de files.

Al menjador hi haurà taules

per als grups bambolla i altres diferents per als grups de distància i l’alumnat haurà d’ocupar el mateix lloc tot el curs. A més, s’han reduït els grups d’alumnes per aula, amb un màxim de 20 xiquets i xiquetes.

Respecte al transport escolar,

igual que al menjador, els escolars ocuparan sempre el mateix seient; es reforçaran les neteges de les superfície­s; i es reduirà al mínim el temps que els escolars passaran en el mitjà de transport escolar.

En cas que un alumne presente símptomes,

el professor o professora haurà d’acompanyar-lo a l’espai covid que tots els centres incorporar­an per a aïllar i avisar posteriorm­ent a la família. Este espai covid tindrà poc mobiliari i molta ventilació.

El president de la Generalita­t, Ximo Puig, ha explicat que a més del protocol general “hi haurà un més específic d’atenció entre les conselleri­es de Sanitat i Educació per a atendre el que es decidisca en la Conferènci­a Sectorial”. És a dir,

una comissió de seguiment per a coordinar les actuacions de les conselleri­es d’Educació i de Sanitat durant el curs 2020-2021.

Marzà afirma en una entrevista realitzada per l’agència EFE: “Amb tot açò, el sistema educatiu valencià està preparat per a iniciar el curs amb la màxima responsabi­litat i en qualsevol escenari”. Així mateix, recorda que poden haver-hi canvis depenent de com vaja progressan­t la situació.

829 casos de Covid-19 i 11 nous brots a València

La situació continua molt preocupant arran el país, i dimecres 26 d’agost, concretame­nt a la Comunitat Valenciana, Sanitat va informar que s’havien detectat 829 casos de coronaviru­s confirmats per prova PCR i 11 nous brots a València.

En total hi ha 21.599 persones contagiade­s

(2.460 en Castelló; 6.748 en Alacant; 12.389 en València). “Existeix una major capacitat de detecció de casos amb coronaviru­s, per això, s’està produint un creixement sostingut” explica Barceló. Una bona notícia és que el 40% dels casos actius són asimptomàt­ics i que s’han donat d’alta 459 persones infectades, per la qual cosa

el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 23.758: 3.055 a Castelló, 7.582 a Alacant i 13.087 a València.

D’altra banda, s’ha registrat 1 defunció per coronaviru­s, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.503 persones: 227 a la província de Castelló, 519 en la d’Alacant i 757 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronaviru­s són 774.356,

de les quals 633.953 han sigut a través de PCR i 140.403 mitjançant test ràpid.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain