Nou Horta

“Ser alcalde del teu poble és un orgull i una enorme responsabi­litat”

Álvaro Montañés, nou Alcalde de Massalfass­ar:

-

Des del passat juliol, Álvaro Montañés (PP), és l’alcalde com a conseqüènc­ia d’una moció de censura que va fer fora al govern de Compromís i PSOE.

Des del passat juliol, Álvaro Montañés Fontestad (PP), és l’alcalde de Massalfass­ar. Cinc anys després que Compro mí si P SO Eform are nunbipar ti tal municipi, elPP torna a agafar la vara demandatco maco ns eqüèn ciad’ unam oció de censura, juntament presentada amb Ciutadans i Demòcrates Valencians, que va fer fora al govern de Compromís i PSOE.

Álvaro és llicenciat en Periodisme perla Universita­t CE USanPab lo, Màs te renMàr que tingi Comunicaci­ó perla UOCi estudis de Doctora tal’ U JI.

“La primera vegada que vaig anar en llistes va ser en 2015. En 2016, per la renúncia del’ anterior portave u,emvaig convertir en regidor assumint ser el portaveu del Grup Municipal Popular. En 2019 vaig ser candidat.” Ens comenta. “Compatibil­itzaré l’any d’alcaldia amb el me utreball coma responsabl­e de comunica ció del Club de Tenis València, on treballe des de finals de 2017. Els partits de futbol de veterans els diumenges de matí amb els amics, són “sagrats”. Això i les reunions de la Comissió Taurina El Mogolló, de la que forme part els seus 30 anys de vida.”

ENTREVISTA

Perquè la decisió de la moció de censura, i més en aquest moment de crisi?

Precisamen­t per la necessitat de desbloquej­ar el poble. Un govern de 4 regidors d’onze no és operatiu, tot i l’aportació de l’oposició en aspectes ‘del poble’. Compromís va trencar ponts en totes les formacions, es va quedar aïllat i en estos moments cal un govern capaç d’aportar solucions i de dialogar. Funcionem en uns pressupost­os de 2016, aprovats per l’abstenció del PP i que van significar el trencament de la coalició entre Compromís i PSPV. Des d’eixe moment hi ha governs en minoria.

La no aprovació dels pressupost­os per a 2020 ens va fer sentir la necessitat d’assumir la responsabi­litat, tot i que era més còmode quedar-se a l’oposició. Vam deixar de costat les sigles per a tractar de millorar Massalfass­ar. I això es fa governant per a tots, no només per als qui t’han votat, sobretot si hi ha més vots i regidors que no t’han votat que els que ho han fet.

Com ha sigut l’acord amb la resta dels socis de govern Ciutadans i Demòcrates Valencians?

Relativame­nt senzill perquè es va fer des del sentit comú i pensant en el benefici del poble per damunt d’interessos personals i de partit. Les reivindica­cions de cada partit eren justes i a les propostes programàti­ques també trobem coincidènc­ies. Però per damunt de tot la moció de censura era a favor de Massalfass­ar.

Esperava el suport del regidor socialista?

Com més pressió pública exercien sobre ell, més evident eren els dubtes del PSOE respecte al seu vot. Jo li vaig telefonar el dia que vam registrar la moció per a informar-lo, però no vam tornar a parlar. El vot en consciènci­a està regulat i crec que va votar en consciènci­a. Com he explicat, Compromís va trencar tots els ponts en la resta de partits, i això només és responsabi­litat de Compromís. El vot a favor de la moció del regidor socialista significa una esmena a la totalitat a la manera d’actuar i comportar-se de l’anterior equip de govern.

Quines mesures urgents va prendre a partir d’ara? Té alguns projectes en ment, que li agradaria posar en marxa?

El més urgent és elaborar un pressupost per a 2020. Encara que tinga només tres mesos de vigència, ens permetrà posar els fonaments per al de 2021 i conéixer la realitat de l’ajuntament, que arrossega un deute de 60.000 € correspone­nt a 2019. Este pressupost contemplar­à les ajudes a negocis locals i famílies del poble, que encara no s’han escomés.

Respecte als projectes, coincidim en la necessitat de cobrir la pista poliesport­iva o un espai per a la joventut. A més, m’agradaria posar en funcioname­nt una zona d’oci per a famílies a l’antic llavador i renovar l’enllumenat públic.

Com va viure el dia del nomenament?

Amb il·lusió i confiança, també nerviós, clar. Però molt segur del pas que estava donant i convençut que faré bé les coses. Ser alcalde del teu poble és un orgull i una enorme responsabi­litat.

Respecte a la meua família, sense el seu suport no només no haguera fet este pas, tampoc haguera encapçalat la llista del Partit Popular en 2019. El seu suport és simplement imprescind­ible i espere recompensa­r-los fent-me cada dia mereixedor del càrrec. Espere que quan acabe esta etapa continuen estant orgullosos de mi.

Com ha sigut la reacció del veïnat, algun missatge per a la població?

He rebut moltes felicitaci­ons i mostres de satisfacci­ó, prova que era necessari un canvi. Era evident que calia una major dedicació al poble i una altra actitud.

Alguns col·lectius, empreses i particular­s ja m’han fet arribar que han notat el canvi en el tracte de l’alcalde o l’accessibil­itat de l’equip de govern, en la neteja del poble o en xicotetes actuacions que hem fet al llarg d’este primer mes. Sóc conscient que hem generat moltes expectativ­es i ara treballe per a complir-les.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain