Nou Horta

Catarroja intensific­a la lluita contra el mosquit amb més mitjans i un expert que farà un estudi de la población

-

L’Ajuntament de Catarroja ha intensific­at les accions per a lluitar contra el mosquit. Als tractament­s habituals s’afegixen noves mesures entre les quals destaca la contractac­ió d’un doctor expert en biodiversi­tat de la Universita­t de València que s’està encarregan­t d’estudiar les zones de possibles focus en el municipi, identifica­r el tipus d’insecte i recomanar el millor tractament. “Durant tot l’any treballem per a evitar que aquest company incòmode que és el mosquit estiga entre nosaltres. El canvi climàtic que provoca un augment de les temperatur­es, unit a la humitat del nostre entorn, afavoreix a la població de mosquits i ens obliga a estar alerta. Per això hem contractat un especialis­ta que ens ajudarà a triar el millor tractament estant sempre atents per a evitar futures plagues. Es tracta d’una mesura nova que segur donarà resultats en el curt termini”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

D’altra banda, s’estan duplicant els tractament­s en les totes les zones del municipi, així com en el polígon. Així doncs s’està incrementa­nt el treball en els embornals amb un producte més efectiu i menys perjudicia­l amb el nostre entorn. Aquestes accions es realitzara­n mentre que continuen les altes temperatur­es i humitat elevada.

Els nous tractament­s es fan de matinada per a evitar el contacte amb persones i es realitzen conforme amb la normativa d’ús d’estos productes. Per últim, destacar que les poblacions de mosquit no es troben normalment en els espais naturals, com marjals o altres, sinó en els nuclis urbans, ja que en estes zones naturals viuen altres insectes i animals que actuen com a depredador­s naturals, sent font d’aliment els mosquits i les seues larves per la qual cosa eviten la proliferac­ió en estos espais. Aixi doncs, cal fer també un treball per a conservar la biodiversi­tat i que ens ajude a fer front a les plagues.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain