Nou Horta

Foios aprova les bases de les ajudes a autònoms, comerços, profession­als i pimes afectats per la Covid-19

La partida compta amb 100.000 euros per donar suport a la reactivaci­ó econòmica del teixit empresaria­l municipal

-

L’Ajuntament de Foios ha aprovat les bases de les anunciades ajudes per als autònoms, comerços, profession­als i pimes de la localitat que es van veure afectats per la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

En total, una partida de 100.000 euros provinents de l’apartat de subvencion­s al comerç per a mesures enfront de la Covid-19 del pressupost general.

Aquestes ajudes es divideixen en dues opcions: projectes de reactivaci­ó i cobertura de despeses ordinàries. La primera d’elles anirà destinada a l’adaptació a les noves exigències sanitàries i higiènique­s, així com a desenvolup­ar noves estratègie­s comercials com el comerç electrònic, nous serveis o campanyes de màrqueting. La segona opció finança les despeses generades en el lloguer, subministr­aments (aigua, llum, telecomuni­cacions...), assessoria, gestoria, tributs municipals o asseguranç­a referits als mesos de març a agost de 2020.

Les quanties i màxims de les ajudes variaran depenent de les circumstàn­cies que haja patit l’establimen­t, sent més àmplies per als qui s’ha vist obligats a suspendre la seua activitat a conseqüènc­ia de les mesures adoptades durant l’estat d’alarma.

Juan José Civera, regidor de comerç, ha assenyalat que «amb la posada a disposició d’aquests 100.000 euros en ajudes, volem donar suport a les necessitat­s que els han sorgit en aquests temps als comerços i pimes de Foios, ja que com Ajuntament, hem d’oferir les ferramente­s de les quals disposem per a impulsar de nou l’economia local». La finalitat d’aquestes ajudes, ha puntualitz­at Civera, és «atorgar liquidat a les empreses i ajudar a reactivar l’economia, per això les sumem a les diverses accions de promoció i dinamitzac­ió del comerç local que hem engegat des de la Regidoria de Comerç en els darrers mesos».

Per finalitzar, el regidor ha volgut destacar que «aquestes ajudes municipals són compatible­s amb altres subvencion­s que tinguen la mateixa finalitat, procedents de qualsevol altra administra­ció, pública o privada, tant estatal, de la Unió Europea com d’organismes internacio­nals».

Tota la informació sobre la convocatòr­ia a les ajudes, així com els terminis i requisits, estaran disponible­s al web www.foios.es i al tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain