Nou Horta

Paiporta aprova el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES)

-

El ple de Paiporta va aprovar el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES), un document que compromet al consistori a una sèrie d’objectius concrets en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, l’aposta per les energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic, tant en la seua activitat com a institució, com amb la difusió de bones pràctiques entre la ciutadania de la localitat. El document, impulsat per la Diputació de València dins del marc de les directiriu­s de la Unió Europea, deriva de l’adhesió al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia a l’abril de 2016 i compromet al consistori a realitzar un inventari d’emissions derivades de l’activitat de l’Ajuntament, i a reduir-les en un 40% abans de 2030. A més, l’activitat municipal s’haurà d’abastir de renovables al menys en un 27% abans d’aquesta data i, en el mateix percentatg­e, un 27%, s’haurà de reduir el consum energètic en 10 anys. L’Ajuntament de Paiporta ja ha pres algunes mesures en la línia d’avançar cap a aquests objectius.

Tot i això, el PACEs també contempla la realitzaci­ó d’avaluacion­s cada 2 anys per a informar de l’evolució de les iniciative­s municipals. En total, el pla contempla 56 accions concretes fruit de l’estudi realitzat sobre el consum energètic de l’activitat de l’Ajuntament que s’aniran desplegant en els pròxims anys fins a arribar als objectius al 2030. Centenars de ciutats de tota Europa, de l’estat espanyol i valenciane­s s’han compromés en aquest pla conjunt, el més ampli que implica a les entitats locals. L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha explicat que “el compromís del govern de Paiporta amb la lluita contra el canvi climàtic és total i absolut, i intentarem anar més enllà dels objectius mínims, perquè és l’única eixida que ens queda: Revertir la crisi climàtica amb accions decidides i valentes des de les administra­cions”. El regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibil­itat, Pep Val, ha afegit que “seran fonamental­s les campanyes de conscienci­ació, ja que l’Ajuntament suposa sols entre el 2% i el 3% del consum total del municipi i, per tant, és indispensa­ble que la ciutadania ens acompanye i seguisca el nostre exemple de treball per un planeta més habitable”.

La proposta del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACEs), presentada al ple ordinari de juliol, va eixir endavant per unanimitat a petició de l’àrea d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibil­itat.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain