Nou Horta

La Comissió de Seguiment i Prevenció de Residus de Quart de Poblet realitza més d’una trentena d’intervenci­ons

-

Amb la creació de la Comissió de Seguiment de Prevenció de Residus al desembre de 2019, l’Ajuntament de Quart de Poblet va voler posar en marxa un òrgan que vetllarà pel correcte compliment de la nova ordenança municipal en la qual es regula la gestió de residus i evitar els comportame­nts incívics que s’estaven detectant en el municipi.

Centrada en un primer moment en una campanya d’informació, sensibilit­zació i conscienci­ació, l’Ajuntament va constatar com en poc temps les conductes que venien produint-se, es reduïen de manera notable, millorant amb això tant la neteja del municipi com els índexs de reciclatge.

Després dels mesos de confinamen­t i de desescalad­a, l’Ajuntament ha posat en marxa una nova fase d’actuació, aquesta vegada, comptant amb la participac­ió ciutadana que fa arribar les seues denúncies i demandes a través de l’Oficina de Prevenció de Residus i Canvi Climàtic. Gràcies a això i a la pròpia labor de la Comissió, s’han realitzat 32 intervenci­ons, especialme­nt en empreses i negocis de restauraci­ó, però també a nivell individual. Així, s’ha actuat en diferents casos, destacant el buidatge d’enderrocs en espais no indicats per a això, l’abandó de residus fora dels contenidor­s o l’incomplime­nt dels horaris per a depositar mobles i estris de gran envergadur­a.

De manera paral·lela, també s’ha arrancat una campanya de conscienci­ació a través de les xarxes socials en la qual expliquen l’ordenança, posant l’accent principalm­ent en les sancions existents. Després d’aquesta primera etapa de comunicaci­ó i conscienci­ació, es continuarà controlant el correcte compliment de l’ordenança, procedint a expedienta­r i sancionar als veïns i veïnes que no respecten la normativa.

La Comissió de Seguiment de Prevenció de Residus està liderada per l’àrea de Desenvolup­ament Urbà Sostenible i Transició Ecològica i Canvi Climàtic i es conforma per totes les regidories i equip tècnic de les àrees municipals i serveis directamen­t implicats: Urbanisme i Serveis, policia local i representa­nts de l’empresa de gestió de residus (SAV) i de l’empresa de gestió de la neteja viària (GesQuart).

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain