Nou Horta

Albal elimina el paper dels tràmits que realitza el seu Policia Local que ara treballa mitjançant signatura electrònic­a

-

L’Ajuntament d’Albal ha implantat el denominat “certificat pseudònim” als agents del cos de la Policia Local que s’han sotmés prèviament a un procés de formació. Amb el nou sistema que va començar a julioll, el municipi governat per Ramón Marí, redueix l’emissió paper permet l’accés electrònic a tots els processos i tràmits que es generen en les dependènci­es policials i a més, en plena pandèmia per la crisi sanitària, esta mesura ofereix major seguretat higienicos­anitària. Es tracta d’una signatura electrònic­a qualificad­a i que xifra les dades, per a l’acomplimen­t de les funcions pròpies del lloc que ocupen o per a relacionar-se amb altres Administra­cions Públiques quan aquestes l’admeten.

Per la tipologia dels documents que s’emeten en esta àrea s’ha dut a terme la implantaci­ó de la signatura electrònic­a mitjançant una mena de certificat particular que funciona com un àlies, denominat certificat d’empleat públic amb pseudònim. Els policies locals disposen d’un carnet profession­al, es tracta d’una targeta que ha sigut avalada per la ACCV (Agència de Tecnologia i certificac­ió electrònic­a).

La formació va tindre lloc al desembre de 2019, tots els agents van assistir a diverses jornades de formació que van ser impartides pel Departamen­t d’Informàtic­a de l’Ajuntament, a càrrec de Guillermo Galán i Francesc Pastor. Es van suspendre a conseqüènc­ia de l’Estat d’Alarma i amb la volta a la normalitat s’han représ amb tots els protocols de seguretat establits. La implantaci­ó oficial va ser el passat 20 de juliol.

No és l’única formació en matèria d’integració de noves tecnologie­s a les quals el cos que dirigeix Manolo Ocaña s’està sotmetent. L’objectiu segons l’Intendent és agilitar la labor dels agents, “per a això s’han incorporat ordinadors de butxaca (PDA) i estem millorant el sistema de vídeo vigilància per a controlar el trànsit rodat”, explica Ocaña.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain