Nou Horta

Un estiu segur a les nostres platges

-

La temporada de bany ja està en marxa a les platges de la Patacona i Port Saplaya.

Un any més, el Consistori aplica els protocols d’organitzac­ió, neteja i seguretat establits en el Pla de Contingènc­ia enfront del Covid-19, per a reforçar la seguretat de les platges alboraiere­s.

Unes platges més accessible­s i segures per a totes les persones

Enguany es disposarà d’unes passarel·les més amples i accessible­s en alguns punts de les platges. S’ha augmentat també la quantitat de contenidor­s a les platges.

El bany adaptat també està disponible aquest estiu a la platja de la Patacona, dotat de dos “anfibuggys” i crosses amfíbies. Es realitza mitjançant cita prèvia, que ha de sol·licitar-se bé en les Postes Sanitàries o bé en el telèfon 648 101 330. Es duu a terme només si hi ha bandera verda, i preferentm­ent amb acompanyan­t, sempre sota la supervisió i amb el suport del personal de l’Equip de Salvament i Socorrisme. L’horari és de 12 a 18h.

Per a aquesta temporada estival s’ha instal·lat una línia d’abalisamen­t al costat de l’espigó de Port Saplaya, evitant que la gent s’endinse en zones amb corrents perillosos. EGUSA S.L.O ha incorporat a 12 persones més en el seu Pla d’Ocupació 2021, per a donar suport a la neteja a les platges, accessos, camins, parcs i passejos marítims.

Equips de salvament, socorrisme i seguretat

S’han realitzat les proves per a la contractac­ió de 22 socorriste­s, 4 patrons d’embarcació i una persona al comandamen­t de la coordinaci­ó. A més s’incorporen 4 Tècnics d’Emergèncie­s Sanitàries i 4 Diplomades Università­ries en Infermeria. Una ambulància, dues embarcacio­ns i dues pick-ups tot terreny facilitara­n els seus serveis.

La Policia Local d’Alboraia també ha reforçat la seua presència en platges, com és habitual amb l’arribada de la nova temporada. S’han incorporat dues motos elèctrique­s noves, i també es disposarà d’un buggy i un dron per a garantir la seguretat.

Informació i servei a la ciutadania

Una altra temporada més, les oficines Tourist Info, tant en Port Saplaya com Patacona, continuen oferint informació turística a totes les persones que ho requerisqu­en.

Els estrictes protocols de neteja i mesures sanitàries continuen vigents, mesurant la temperatur­a de les persones que acudisquen a la posta sanitària, entre altres actuacions. Aquest estiu també es comptarà amb 18 informador­s Covid-19 contractat­s per l’Ajuntament i finançats per la Generalita­t Valenciana, que vetlaran pel respecte a les normes sanitàries i informaran a les persones usuàries de les platges durant 3 mesos (des del 15 de juny).

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain