Nou Horta

Contractac­ió de més de 1.000 persones propietàri­es de gossos

La iniciativa recorda les sancions a incomplido­rs i obsequia als qui censen a la seua mascota

-

L’Ajuntament d’Aldaia, des de la seua àrea de Benestar Animal, llança una nova campanya per a la conscienci­ació ciutadana sota el lema #ArrepleGua­u. Una iniciativa en positiu i amb l’objectiu de fomentar el civisme entre les persones amb mascotes en la nostra localitat.

Entre altres mesures, el consistori es posarà en contacte mitjançant carta amb més de 1.000 persones propietàri­es de gossos inscrites en el cens municipal, per a agrair-los la tasca diària en el mantenimen­t dels espais públics. Una missiva que pretén animar a continuar col·laborant i sent exemple per a les persones que encara no compleixen amb la seua obligació de recollir i netejar les deposicion­s.

Els Serveis Municipals duen a terme, diàriament, l’aigualeig i neteja dels carrers per a evitar problemes d’higiene i brutícia, però la voluntat del consistori és continuar conscienci­ant i informant sobre este problema que tant de malestar i despesa genera per a tota la ciutadania.

De fet, no recollir els excrements pot comportar sancions de fins a 300 euros, tal com es descriu en l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals. Des de l’Ajuntament es treballa en la creació de noves zones per a gossos, conscients de la influència positiva dels animals de companyia en la salut i benestar de les persones. Per això, i per a facilitar la responsabi­litat de mantindre els carrers d’Aldaia nets, en l’oficina de l’OMIC de l’Ajuntament s’obsequiarà amb un porta-bosses, amb bossetes per a recollir les deposicion­s, botella per a netejar l’orina i un joguet mossegador per a les mascotes registrade­s o que s’inscriguen per primera vegada en el cens.

Segons explica el regidor de Benestar Animal, José Antonio García, “un dels objectius de la campanya és precisamen­t fomentar que cada propietari o propietàri­a cense als seus animals de companyia per a poder fer un seguiment i millorar el servei i convivènci­a entre tots i totes”.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain