Nou Horta

El Jutjat de pau s’ampliarà amb la incorporac­ió de dos funcionari­s

-

Foios modernitza­rà i ampliarà el Jutjat de pau a partir de l’1 de juliol amb la incorporac­ió de dues persones funcionàri­es a càrrec de la Conselleri­a de Justícia, Interior i Administra­ció Pública, que s’uniran a la Jutgessa de Pau, substituin­t el funcionari a temps parcial que actualment dóna servei al Jutjat. Es tracta d’una ampliació que forma part d’una experiènci­a pilot en matèria de justícia de proximitat, mediació en la resolució de conflictes i assessoram­ent en l’àmbit de la justícia en què han sigut selecciona­ts Foios i altres tres municipis valencians. “Hem mantingut una reunió amb la directora general de Modernitza­ció i Relacions amb l’Administra­ció de Justícia, Àngels Bixquert, i el director general de Reformes Democràtiq­ues i Accés a la Justícia, José García, en la qual se’ns ha comunicat aquests canvis”, ha explicat l’alcalde, Sergi Ruiz.

El primer edil ha destacat que “el Jutjat de pau es transforma i tindrà més personal, noves funcions i noves instal·lacions que alliberara­n recursos municipals i milloraran l’atenció a la ciutadania” i ha agraït la incorporac­ió de Foios al projecte pilot, “que té com a objectiu acostar la justícia als veïns i veïnes”.

Quant a la seua ubicació, Ruiz ha recordat que el Jutjat de pau ha de continuar a l’Ajuntament i quan es construïsc­a el nou consistori aquest comptarà amb espai suficient destinat a les noves necessitat­s del jutjat. S’estima que les obres del nou edifici comencen a principis de 2022 i que a l’estiu estiga finalitzad­a la primera fase de les obres, que consisteix­en principalm­ent en l’enderrocam­ent de l’interior i la construcci­ó de la nova estructura, per la qual cosa s’està estudiant un altre espai en el qual ubicar el jutjat de manera temporal. “Ens fa especial il·lusió comptar ja amb l’avantproje­cte del nou ajuntament en el qual es dignificar­an, ampliaran i milloraran les condicions dels serveis de la ciutadania, inclòs el Jutjat de pau. A més, és fonamental destacar que aquestes dues incorporac­ions a partir de l’1 de juliol treballara­n a jornada completa, la qual cosa suposa que el servei funcionarà durant tot el dia i no principalm­ent a les vesprades com fins ara”, ha explicat l’alcalde.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain