Nou Horta

Meliana s’adhereix al pla Reacciona de la Diputació en tres projectes

-

L’Ajuntament de Meliana té previst realitzar diverses actuacions mediambien­tals en els pròxims mesos. En aquest sentit, s’ha adherit a la convocatòr­ia de subvencion­s de la Diputació de València dins del pla Reacciona que s’impulsa des de l‘àrea de Medi Ambient de la institució provincial.

En concret, la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, detalla: “en aquesta primera convocatòr­ia d’enguany ens centrarem en els aspectes de sanejament i de l’eficiència energètica amb tres projectes”. Així, d’una banda hi ha l’actuació més important, valorada en 318.000 €, que consistirà en la substituci­ó de tot el sanejament i el reforç de la xarxa d’aigües pluvials del tram de l’avinguda de la Senyera entre els carrers Juli Benlloch i Salvador Giner. Com explica la responsabl­e: “després que la Generalita­t ha executat la rotonda i millora de la CV-300, ara és l’Ajuntament qui ha de millorar el vial municipal annex pel que fa al sanejament, però també l’optimitzac­ió de la xarxa de pluvials municipal per a reduir al màxim els efectes de les pluges torrencial­s en un punt sensible a les inundacion­s”. Evidentmen­t, les obres també suposaran l’adequació de la vorera i del paviment de la calçada.

Respecte de l’eficiència energètica, es presenten dos projectes a dos línies de subvencion­s. D’una banda, es pretén elaborar els informes de certificac­ió energètica dels edificis municipals, que ha de servir de guia per a la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions. I, de l’altra, la regidora indica: “tenim diversos projectes per a la instal·lació de sostres solars per a l’autoconsum en diferents edificis municipals amb la finalitat de fer servir energies verdes i reduir el cost de la despesa municipal en llum”. Actuacions per a les quals també s’ha sol·licitat subvenció a l’Institut per a la Diversific­ació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE) del Ministeri per a la Transició Ecològica. Així, a la Diputació es demana ara la subvenció per a una primera actuació al Centre Cultural Rausell. Aquests dos projectes suposaran un cost de 32.000 €. Finalment, Peris conclou: “aquests són els projectes que hem presentat per a la primera convocatòr­ia de subvencion­s del pla Reacciona, però n’estem preparant altres per a quan isca la segona línia de subvencion­s que s’està preparant per part de l’àrea de Medi ambient de la Diputació”. Tots aquests projectes i inversions responen als diferents documents estratègic­s que l’Ajuntament de Meliana té aprovats, com ara l’estratègia europea ViuHo de desenvolup­ament urbà i sostenible (EDUSI); i el Pla d’acció per al clima i l’energia sostenible­s (PACES) del Pacte de les Alcaldies europeu.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain