Nou Horta

Mislata instal·la detectors de CO₂ en els seus edificis municipals

Més de 70 dispositiu­s situats en les instal·lacions públiques ajudaran en la prevenció de la propagació de la pandèmia i contribuir­an a una millor eficiència energètica en aquestos locals

-

L’Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Recursos Humans i Prevenció de Riscos Laborals, està instal·lant detectors de concentrac­ió de CO en les instal·lacions i edificis públics amb la finalitat de reduir l’impacte que puga donar-se de l’actual pandèmia sanitària en llocs de concentrac­ió de persones.

Mislata, que és el municipi més densament poblat d’Espanya superant a capitals com Madrid, París, Londres o Roma, ha hagut de convertir la prevenció de la salut en un escut enfront de la pandèmia. Per això, des del consistori s’han estat implementa­nt des de l’inici mesures innovadore­s per a frenar al màxim la propagació de la pandèmia.

Com destaca l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “vam ser pioners en l’adopció de mesures preventive­s de cara al personal municipal i a la ciutadania de Mislata, i això es reflectix en les dades oficials que han destacat la baixa incidència de la malaltia en el municipi. Per això, continuare­m aplicant totes aquelles mesures que les autoritats competents ens indiquen i que els tècnics ens recomanen, perquè una ciutadania protegida és una societat més saludable”.

Una de les mesures que les autoritats sanitàries competents establixen per a ajudar a previndre la propagació de la COVID-19 és la de mantindre els espais tancats ventilats i així reduir la càrrega viral que poguera generar-se en l’ambient. Amb aquesta finalitat, l’ajuntament ha adquirit més de 70 dispositiu­s que s’aniran instal·lant en els més de 40 locals municipals que disposa l’Administra­ció. Aquestos aparells compten amb un detector que mesura la presència de diòxid de carboni. A través d’una senyalitza­ció similar a la d’un semàfor, el dispositiu alerta quan és necessari la ventilació d’espais amb la finalitat d’airejar-los, sent de color verd quan es tinga una ventilació correcta, en groc quan comença a haver-hi un nivell elevat de CO , i en color roig quan l’ambient està carregat i per tant cal l’obertura de finestres i portes en aquestos espais.

La instal·lació d’aquestos detectors, a més d’ajudar en la prevenció enfront de la COVID-19, també contribuir­à a la lluita contra possibles futures pandèmies i a combatre el canvi climàtic. En l’actualitat, malgrat estar actius els sistemes de refrigerac­ió o de calefacció, es mantenen les finestres dels edificis públics obertes amb la finalitat d’evitar ambients carregats; mesura que, si bé servix com a prevenció contra la malaltia, no afavorix la reducció d’emissions de calor innecessàr­ies i una òptima eficiència energètica en els edificis. Com indica el regidor Ximo Moreno “no sols estem protegint la ciutadania i al personal municipal enfront d’una pandèmia, sinó també reduint emissions de calor al planeta, ja que els detectors ens indicaran quan serà necessari l’obertura de finestres, mantenint la calor a l’hivern i el fred a l’estiu”. Aquesta acció se suma a totes les moltes que ha estat duent a terme l’Ajuntament de Mislata al llarg de tota la pandèmia, com és la neteja contínua d’espais públics, el repartimen­t de milers de mascaretes, la instal·lació de dispensado­rs de gels hidroalcoh­òlics, termòmetre­s de detecció de temperatur­a corporal o la instal·lació de pantalles protectore­s en les recepcions dels locals municipals i separadors a les sales d’estudi i llocs del personal municipal; a més de convertir-se en un punt de vacunació massiva que ajudarà a aconseguir amb una major velocitat la immunitat de grup en la ciutadania.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain