Nou Horta

El centre de dia de Vila Amparo donarà servei de proximitat i recuperarà patrimoni

-

La vicepresid­enta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el centre de dia de Vil·la Amparo a Paiporta “donarà un servei de proximitat” a les persones majors del municipi al mateix temps que “recupera patrimoni en un edifici singular i emblemàtic de Paiporta”. La vicepresid­enta ha visitat l’edifici de Vil·la Amparo que albergarà al voltant de 60 places d’atenció diürna i les obres del qual s’emmarquen dins del Pla Convivint de la Generalita­t. En la seua visita, ha estat acompanyad­a per l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública, Rafa Gadea, i altres membres de l’equip de govern de la localitat. L’alcaldessa, Isabel Martín, ha assenyalat que l’Ajuntament portava molt de temps “treballant el projecte el des de la Regidoria de Bienstar

Social” i “després de tot el treball i l’esforç, en un any molt complicat, podem dir que el projecte és una realitat, i que prompte passarà a licitació perquè els paiportins i paiportine­s el puguin disfrutar en poc temps”. Oltra ha destacat la funció que desenvolup­en els centres de dia “com a centres d’autonomia per a retardar la dependènci­a de les persones majors i afavorir que puguen romandre en el seu entorn familiar i social el màxim temps possible”, tot això “amb uns serveis de proximitat i atenció de qualitat”.

En la seua visita, Oltra ha assenyalat que la ubicació del centre de dia en l’edifici de Vila Amparo li confereix “un component intergener­acional que sempre es treballa des de la Conselleri­a”, amb parcs infantils molt pròxims el que permet “connectar a la gent gran amb les generacion­s més menudes”.

Així mateix, la vicepresid­enta ha subratllat la importànci­a que té recuperar patrimoni del municipi de Paiporta amb un edifici “singular i emblemàtic”, com és Vila Amparo, la qual cosa demostra que els edificis de serveis socials a més de funcionals “poden ser edificis d’una bellesa extraordin­ària, com és aquest que es recupera per a les persones majors de Paiporta ”. Respecte a les obres, serà la Conselleri­a d’Igualtat i Polítiques Inclusives l’encarregad­a del seu finançamen­t encara que serà l’Ajuntament de Paiporta qui les gestione. En aquest punt, la vicepresid­enta ha agraït “enormement” la col·laboració de l’ajuntament en aquest projecte, i ha assenyalat la importànci­a de la “cooperació entre institucio­ns” per a la construcci­ó d’un sistema amb una única xarxa de recursos que integre els centres municipals al Sistema Públic Valencià de Serveis Social.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain