Nou Horta

Oberta la convocatòr­ia del Pla d’ajudes per al lloguer d’habitatge i ajudes al lloguer per a joves

L’Ajuntament, a través de Nous Espais, ofereix un servei d’informació prèvia i assessoram­ent per a tramitar les sol·licituds d’ajuda

-

La Conselleri­a d’Habitatge ha publicat les bases reguladore­s per a la concessió d’ajudes al lloguer d’habitatges i al lloguer per a joves, correspone­nts a la convocatòr­ia de 2021, dins del pla estatal d’habitatges. L’objecte d’aquesta convocatòr­ia és facilitar l’accés a l’habitatge a aquells sectors de població més vulnerable­s o amb escassos mitjans econòmics.

El termini de presentaci­ó de sol·licituds per a l’Ajuda de Lloguer i Ajuda Lloguer per a joves 2021 de la Generalita­t Valenciana és del 10 de juny al 8 de juliol, tots dos inclusivam­ent. La sol·licitud només es podrà realitzar de manera telemàtica, mitjançant l’ús de certificat digital o sistema de clau permanent, per la qual cosa, amb el doble objectiu de simplifica­r els procedimen­ts i augmentar l’eficiència en la tramitació de sol·licituds, l’Ajuntament de Torrent, a través de la seua empresa pública Nous Espais, ofereix informació prèvia sobre les bases, així com assessoram­ent en els tràmits per a facilitar l’accés de la ciutadania a aquest pla d’ajudes. Podran sol·licitar una ajuda econòmica per a pagar els rebuts de lloguer correspone­nts a aquest any 2021 les persones que siguen titulars d’un contracte d’arrendamen­t i no superen en més de tres vegades l’indicador de renda (IPREM) -fins a un màxim del 50%, en grups d’especial atenció-.

La quantia final de la subvenció vindrà determinad­a per les condicions d’ingressos i per la seua situació social respecte als considerat­s grups prioritari­s. “Aquestes són unes ajudes directes per a persones amb escassos mitjans econòmics, per eixe motiu des del consistori hem volgut donar una bona cobertura a aquest servei mitjançant la col·laboració tècnica de l’Oficina Pública d’Habitatge, de manera que es facilite els tràmits necessaris per a presentar la sol·licitud”, ha assenyalat Francisco José Arnau, regidor d’Habitatge. En aquest sentit, el pla d’ajudes es dirigeix especialme­nt a famílies nombroses i monoparent­als, afectats per desnonamen­t, víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional, en risc d’exclusió, o unitats de convivènci­a amb tots els seus membres en situació de desocupaci­ó. També es tindrà en compte un límit per al preu del lloguer de l’habitatge, en funció de la zona.

L’horari d’atenció en Nous Espais serà de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, i caldrà demanar cita en el telèfon 96 156 54 56. Convé recordar que actualment les dependènci­es de Nous Espais, en concret l’Oficina Pública d’Habitatge, han sigut traslladad­es a l’edifici de la Cambra Agrària, entrada per carrer Albal núm. 22. La informació relativa a aquestes convocatòr­ies, així com la documentac­ió necessària que hauran d’acompanyar tots aquells que desitgen sol·licitar aquesta ajuda, està disponible en la web de Nous Espais, www. nousespais.es

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain