Nou Horta

Xirivella forma a la Policia Local en violència de gènere

L’alcalde de la localitat, Michel Montaner, i la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, han inaugurat la jornada formativa

-

Xirivella ha celebrat este dijous una jornada formativa per a les unitats de violència de gènere de la Policia Local. En ella, s’han donat a conéixer tots els recursos i els diferents protocols existents en violència de gènere, a més d’explicar de primera mà algunes de les experiènci­es d’aquestes unitats especialit­zades. La jornada, organitzad­a per les regidories de Seguretat Ciutadana i Igualtat i enquadrada dins del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, ha sigut inaugurada per l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, i la Delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. Michel Montaner ha recalcat el compromís de Xirivella amb l’erradicaci­ó de la violència de gènere i ha lamentat que hi haja “sectors retrògrads de la societat que identifiqu­en les polítiques d’igualtat i la lluita contra la violència de gènere com una parcel·la polititzad­a al servei d’interessos electorals. Vosaltres, que treballeu al costat de les víctimes, sabeu quant mal causa abocar sospites d’este tipus”, ha assegurat dirigint-se a les unitats especialit­zades de la Policia Local.

Gloria Calero ha recordat a les dèsset víctimes de violència de gènere d’enguany, set d’elles l’últim mes. “Les dades ens fan veure que ens hem de replanteja­r moltes coses. Hem de redoblar els esforços i aquestes jornades de formació són cada vegada més necessàrie­s. Com més formada està la Policia, més segures estem les dones”, ha afirmat la Delegada del Govern, que ha demanat unitat de política davant la violència de gènere: “els partits polítics no podem estar més temps embrutant este tema. Hem d’arribar a un acord, anar junts. Tot ix millor quan des de fora se’ns veu que tots anem en la mateixa direcció. No pot ser que hi haja grups polítics que banalitzen i lleven importànci­a a la major xacra que tenim com a societat. En això no es pot fer política”.

En la jornada han participat ponents de la Unitat de Violència de gènere de la Delegació de Govern, de la Policia Local de Xirivella, de la Policia Nacional, del Centre Dona 24 hores, Atenpro, Casa de la Dona de Xirivella, Centre de Salut, Espai Labora, Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, del Jutjat de Violència sobre la Dona de Castelló, del grup GAMMA de València i especialis­tes en Valoració Forense del Risc o en Violència de gènere digital, que han oferit una visió integral sobre la violència de gènere.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain