Nou Horta

Alboraia presenta les “Activitats de Juliol 2021”

Enguany no hi haurà Festes Patronals a causa de la situació actual, però s’ha presentat un programa alternatiu d’activitats ajustades al context actual

-

L’Ajuntament d’Alboraia presenta el seu programa d’Activitats de Juliol 2021, que tindrà lloc entre el 3 i el 12 de juliol. Es tracta d’una alternativ­a a les Festes Patronals, que van ser suspeses per segona vegada consecutiv­a pel Consistori a causa de l’actual situació de la pandèmia COVID-19. Per això, han sigut substituïd­es en aquesta ocasió per una sèrie d’esdevenime­nts en col·laboració amb les associacio­ns i clubs esportius, entre altres entitats, i que compleixen amb la seguretat i normativa vigent contra el coronaviru­s.

Des del 29 de juny, Alboraia posarà en marxa un preludi amb una xicoteta quantitat d’activitats en les quals l’esport i la cultura són les grans protagonis­tes: el torneig de Padel Alboraia Indoor, la mostra de fi de curs del Taller Municipal de Pintura i l’exposició de l’anomenat Xalet d’Alboraia, un edifici singular que durant dècades ha cridat l’atenció de veïns i veïnes i que per fi obri les portes cada vesprada fins a l’11 de juliol. El dissabte, 3 de juliol, arranca el programa amb una recollida solidària d’aliments i joguets per Xufarraner­s en favor de les ONG Tira Avant Alboraia Solidària i Menuts del Món en la plaça del Carmen des de les 10.00 hores. Li seguirà el concert de tabal i dolçaina en la Plaça de la Constituci­ó a les 20.30 hores i l’espectacle ‘La fuerza del destino’, un homenatge a Mecano a les 23.00 hores en les instal·lacions de Cine Terrassa Lumiere. El diumenge, 4 de juliol, el Corpus Christi, el torneig de pesca esportiva ‘Carro Valencià’ arrancarà a les 09.00 hores en el port esportiu de Port Saplaya, una jornada que culminarà amb l’actuació de Ramonets a les 19.30h. en el Passeig d’Aragó i a les 23.00h. en Cine Terrassa Lumiere amb la sessió hipnòtica de Toni Pons.

El dilluns, 5 de juliol, l’Església Parroquial acollirà una missa dedicada a Sant Roque a les 20.00 hores. A la mateixa hora, les persones més xicotetes de la casa podran gaudir a la Casa de la Cultura d’un microteatr­e. El 6 de juliol, dia dels Nostres Majors, continuarà amb les sessions culturals previstes. El 7 de juliol se celebra el dia de la Biblioteca, la qual fomentarà la lectura amb una gran plaça de jocs a partir de les 10.00 hores i el concert de Rodamons a partir de les 19.00 hores en les instal·lacions d’aquesta. A partir de les 18.00 hores, es realitzara­n activitats multiespor­tives en la Ciutat de l’Esport dins de la iniciativa ‘Fira Jove’, que s’estendrà en el mateix horari fins al dia 9. A les 20.30 hores, el veïnat té una cita amb joves intèrprets que oferiran un concert a l’auditori municipal a les 20.30 hores, seguit de concert ‘Eufóricos’ a les 23.00 hores en Cine Terrassa Lumiere amb un tribut als millors temes del pop rock nacional i internacio­nal.

Com a novetat, enguany el Dia de l’Orxata, el 8 de juliol, se celebrarà d’una forma especial: amb una exposició pel Gremi d’Orxaters que repassa la història i les anècdotes més importants de la coneguda beguda i el seu ingredient principal, la xufa. També es durà a terme una missa a Sant Isidre Llaurador a l’Església Parroquial a les 20.00 hores. La jornada la tancarà el concert ‘Els amants’, del grup El Diluvi. Cal destacar que per primera vegada, Port Saplaya acollirà un dia de l’orxata en el seu programa d’activitats el 17 de juliol, del qual s’oferiran detalls pròximamen­t. Una de les cites més esperades del 9 de juliol serà el musical d’humor ‘Geriatrik. Con canas y a lo loco’, a les 23.00 hores en Cine Terrassa Lumiere. El dia 10, Sant Cristòfol, els veïns i veïnes del municipi podran participar en el VIII Concurs de Pintura a l’aire lliure ‘Pinta al carrer’. A les 12.00 hores tindrà lloc a l’Església Parroquial una missa en honor al patró d’Alboraia. Ja a la vesprada, a les 20.30 hores, la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alboraia oferirà un concert d’estiu en el Passeig d’Aragó, que es complement­arà amb un correfocs a les 23.00 hores en el mateix lloc i un espectacle musical en Cine Terrassa Lumiere al seu terme. Finalment, el diumenge 11 de juliol queda de la següent manera: missa a les 12.00 hores, el musical ‘El Recreo’ a les 19.30 hores i ‘La noche de la copla y del pasodoble’ a les 23.00 hores en Cine Terrassa Lumiere. Cal tindre en compte que cada dia, a les 19.30 hores es durà a terme la iniciativa de teatre a l’aire lliure ‘Clap! Clap!’ en el Passeig d’Aragó amb una àmplia varietat de representa­cions per a totes les edats.

El programa ‘Activitats de Juliol 2021 Alboraia’ complet serà distribuït juntament amb el Periòdic Municipal i també estarà disponible per a la seua consulta en el lloc web oficial de l’Ajuntament d’Alboraia: www.alboraya.es. El document conté també un avanç de les activitats de Port Saplaya 2021, que es durà a terme del 15 al 18 de juliol, així com una pàgina dedicada al Dia del Santíssim Crist de la Provisió, que se celebrarà el divendres, 6 d’agost.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain