Nou Horta

Learn English easily with Comunica English School in Meliana

El bressol de l’orxata homenatja el Gremi d’Orxaters de la localitat amb una exposició

-

L’Ajuntament d’Alboraia, a través de la regidoria de Turisme, organitza tres dies dedicats a l’orxata i a totes les persones que intervenen durant el seu procés d’elaboració, des d’agricultor­s i agricultor­es fins a les orxateries que donen vida al municipi turístic a través del seu producte estrela, l’orxata d’Alboraia. Enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19 i a causa de les restriccio­ns de la normativa, el Consistori ha estés la celebració d’aquest dia en els seus tres nuclis urbans, durant el calendari les seues activitats culturals d’estiu. El primer dia se celebrarà el dijous 8 de juliol, en el passeig d’Aragó, el següent és el dissabte 17 de juliol en la plaça de la Senyoria a la platja Port Saplaya i el tercer en La Patacona, el dissabte 25 de setembre en la plaça General Basset. Durant aquests tres dies es realitzarà l’exposició itinerant que durarà de 10 a 14 hores.

Els veïns, veïnes i visitants podran conéixer, a través d’uns panells dissenyats per Socarrat Studio, la història de l’orxata, el cultiu de la xufa i les seues propietats, la recepta d’aquesta beguda, l’origen i la història del Gremi d’Orxaters, la ruta del Dia de l’Orxata, les caracterís­tiques que fan que siga una beguda saludable i el reconeixem­ent del segell Iberian Real Food al Gremi d’Orxaters per l’orxata sense sucres afegits, entre altres temes més, que fan que Alboraia siga el bressol d’orxata.

Les persones que visiten aquesta exposició itinerant, en finalitzar podran realitzar-se una fotografia de record al costat d’un monument de més de 3 metres, realitzat per l’artista faller, José Luis Platero, dedicat a l’orxata i a més, el Consistori i el Gremi d’Orxaters, regalaran a cadascuna de les persones que visiten la mostra, un tiquet degustació perquè puguen gaudir d’una orxata gratuïta en qualsevol de les 16 orxateries col·laboradore­s.

Les orxateries col·laboradore­s són la ‘Horchaterí­a Daniel’, ‘Horchaterí­a Panach’, ‘Horchaterí­a Rin’, ‘Horchaterí­a L’Obrador de Bou’, ‘Horchaterí­a Sariers’, ‘Horchaterí­a Toni’, ‘Món Orxata’, ‘Horchaterí­a Subíes’, ‘Horchaterí­a Joan’, ‘Horchaterí­a Sol i Mar’, ‘Horchaterí­a La Xufera’, ‘Horchaterí­a Nou Bonaire’, ‘Sequer Lo Blanch’, ‘Horchaterí­a Vida’, ‘La Huertana’ i la ‘Horchaterí­a Dolz’.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain