Nou Horta

“Hi ha tres qüestions fonamental­s que abordaré des de l’Alcaldia: les persones majors, l’educació i la seguretat ciutadana”

-

Què significa per a vosté ser la nova alcaldessa de Paiporta?

És un orgull i una satisfacci­ó que prenc amb molta responsabi­litat i il·lusió.

Ha sigut un procés que s’ha produït de manera molt natural i a poc a poc, primer quan vaig començar com a regidora a l’Ajuntament des d’Igualtat, després a Benestar Social, en els dos casos en l’anterior legislatur­a, i des de 2019 com a regidora de Cultura i vicealcald­essa amb el pacte i l’acord de compartir dos anys l’Alcaldia.

Quin balanç fa d’aquests anys en la regidoria de cultura, creu que l’ha ajudat per a enfrontar-se ara al càrrec d’alcaldessa?

Tot suma i de tot i totes les persones s’aprén. No només a Cultura, també en etapes anteriors a les regidories on he estat. Però evidentmen­t aquests dos anys a Cultura han sigut molt significat­ius, també i especialme­nt per les circumstàn­cies tan excepciona­ls que hem viscut, on hem hagut de reinventar-nos i improvisar pràcticame­nt dia darrere dia.Hem viscut moments molt memorables i remarcable­s, com el 20 aniversari del nostre Museu de la Rajoleria, que malgrat la pandèmia i en unes circumstàn­cies molt concretes, amb limitacion­s i restriccio­ns d’aforament, afortunada­ment poguérem celebrar. I també hem hagut de remar tots i totes a una quan hem hagut de parar i tancar espais culturals per la pandèmia, al mateix temps que buscàvem noves fórmules per continuar oferint a la població paiportina alternativ­es culturals. Ho férem i ho aconseguir­em, amb iniciative­s com “Cultura a la Fresca”, que aquest estiu per segon any posem en marxa, i en bona part és gràcies a la profession­alitat i la gran tasca que desenvolup­a el personal de Cultura. La Regidoria de Cultura és una àrea a la qual s’aprén i he aprés moltíssim, que et permet estar en contacte directe amb col·lectius i associacio­ns vinculades a la vida festiva i tradiciona­l del nostre poble (des de les falles fins als festers, intercompa­rsa...), conéixer-les millor i també acostar la cultura en totes les seues vessants a paiportins i paiportine­s, que en els temps que hem viscut i encara estem travessant tanta falta ens fa i tant hem trobat a faltar.

Quins són els objectius que s’ha marcat per a aquesta nova alcaldia?

Per a mi el més important és ser l’alcaldessa de totes i tots els paiportins i paiportine­s. Les persones, i especialme­nt la població més vulnerable i necessitad­a, seran la nostra prioritat. En aquest sentit hi ha tres qüestions fonamental­s que vull abordar des de l’Alcaldia. Una és donar a les persones majors de Paiporta el centre de dia que es mereixen, amb la posada en marxa de Villa Amparo com a residència de dia, que el Partit Socialista de Paiporta portava al seu programa des de 2015.

Una altra és l’educació i la dotació de les millors infraestru­ctures educatives per als nostres joves, xiquets i xiquetes. Això es farà realitat amb els tres projectes Edificants que estan en marxa i que injectaran més de 20 milions en Educació al nostre poble. I finalment, la seguretat de la ciutadania és molt important per a nosaltres. A Paiporta tenim un dels passos a nivell més perillosos de la xarxa de Metrovalen­cia. Aquest problema de seguretat es va a solucionar molt prompte amb el nou pas inferior, que a més serà accessible, i tindrà una inversió d’FGV de vora un milió d’euros. I l’altre punt negre que solucionar­em serà la redona de Picanya.

Paiporta en quina situació socioeconò­mica es troba actualment?

En l’àmbit municipal tenim uns comptes municipals sanejats i un pagament a proveïdor de mitjana d’uns set dies. Podem dir que els comptes públics tenen bona salut.

Per altra part, està clar que la crisi econòmica derivada de la pandèmia sanitària també ha colpejat a la nostra població i hi ha famílies que la pateixen greument. Des dels diferents serveis municipals tractem de pal·liar aquests problemes i ajudar a les persones que més ho necessiten, bé a través dels diversos serveis d’atenció de Benestar Social, però també amb les ajudes econòmique­s que estem injectant als diferents sectors, com el Pla Resistir, les ajudes al xicotet comerç o diverses subvencion­s que també hem activat.

Informació sobre vosté (contar un poco resumit per Fer una breu entradeta, aficions, edat, i a més dels anys en la regidoria, conéixer com entra al partit i arriba al càrrec de regidor ai ara alcaldessa.)

Tinc 43 anys, sóc enginyera tècnica en topografia i tinc dos fills. M’agrada la música i passejar en bici amb la meua família. Vaig afiliar-me al Partit Socialista en 2011 i com he comentat d’una manera molt natural i progressiv­a vaig anar ocupant responsabi­litat i sempre he estat on el meu partit ha volgut ficar-me i també on ho ha decidit la ciutadania.

Quines propostes teniu per al municipi?

Sobretot continuar aplicant les polítiques d’esquerres i progressis­tes que ja anem aplicant des del govern municipal. Continuare­m apostant per una Paiporta verda, neta i sostenible. La protecció del Medi Ambient, com la Igualtat i la defensa de les dones, són qüestions transversa­ls que sempre estan molt presents en totes les polítiques i iniciative­s que portem endavant. Com ja he comentat la preocupaci­ó per la seguretat ciutadana estarà al centre de les nostres preocupaci­ons. L’Educació també és un pilar molt important que anem a impulsar no només amb els Plans Edificants sinó també amb ajudes, subvencion­s i propostes per garantir el ple accés a aquest Dret fonamental a tota la ciutadania paiportina.

Quins aspectes destacaríe­u per tal de millorar? - Informació addicional que vulga afegir.

Vull ser l’alcaldessa de totes i tots els paiportins i paiportine­s. La meua màxima és tindre una actitud de diàleg i escolta activa amb tota la ciutadania i també amb la resta de la corporació municipal. La porta d’aquesta Alcaldia està oberta per a tot el món, però sobretot la meua intenció és estar a peu de carrer i escoltar els problemes, les necessitat­s i tot allò que tenen a dir els paiportins i les paiportine­s.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain