Nou Horta

La infància trasllada a l’Ajuntament un centenar de propostes

El Consell Local d’Infància de Xirivella visita el ple municipal i aporta un informe amb millores per a la localitat

-

El Consell Local d’Infància de Xirivella (CLIX) s’ha reunit amb l’alcalde de la localitat, Michel Montaner, i les regidores de Participac­ió Ciutadana, Isabel Torres, i Educació, Encarna Martí, per a traslladar-los les seues propostes de millora per a la localitat. El CLIX ha aportat un complet dossier d’iniciative­s dirigides a l’educació i l’escola, vida saludable, intercultu­ralitat, sostenibil­itat mediambien­tal, coneixemen­t de la realitat infantil, coordinaci­ó i atenció integral a la família, fruit de mesos de treball.

“Els xiquets i xiquetes de Xirivella han demostrat la seua capacitat per a aportar millores a la societat. Hi ha propostes realment interessan­ts. La visió de la infància ens aporta un punt de vista diferent i enriquidor. És un orgull veure a una població jove tan implicada amb la seua ciutat, els anime que seguisquen així perquè són el futur de Xirivella”, assegura l’alcalde, Michel Montaner.

En total el CLIX ha presentat un centenar d’idees que l’equip de govern estudiarà i valorarà per a dur a terme totes les que siguen possibles. “El CLIX ha fet una gran faena, més tenint en compte totes les dificultat­s amb les quals s’han trobat enguany per la pandèmia, que els ha impedit reunir-se. Així i tot, els xiquets i xiquetes de Xirivella han aportat moltes propostes i els hem escoltat, que és el realment important d’esta iniciativa, que tinguen un lloc on indicar-nos les seues inquietuds”, afirma Isabel Torres, regidora de Participac­ió Ciutadana.

La reunió, que s’enquadra dins del Pla Municipal de la Infància, s’ha dut a terme en el saló de plens del consistori de manera mixta, presencial i telemàtica, per les restriccio­ns sanitàries, que han impedit que pogueren ser presents els 49 integrants del consell. El CLIX està format per alumnat de quint i sext de Primària, i és l’òrgan d’interlocuc­ió amb el govern municipal i el món adult, exercint d’esta manera el dret de la infància a participar en el debat polític i social.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain