Nou Torrentí

Jesús Ros: “El tema de Gaia va per bon camí”

- Diana Gimeno

Dimarts passat es va reunir l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, el regidor de Gestió de Recursos i Modernitza­ció, Andrés Campos, i el regidor de Transparèn­cia, Activitats Lúdiques i Tradiciona­ls, Alfred Costa, amb els mitjans de comunicaci­ó per donar a conéixer les últimes novetats a la ciutat. El desdejuni va tindre com a tema principal la preparació del nou exercici pressupost­ari ara que acaba l’any, ressaltant en tot moment, que es tindrà en compte l’àmbit i les accions que es duran a terme. En aquest aspecte, l’alcalde va voler avançar que els primers passos ja s’han fet, els quals van tindre lloc durant el Primer Ple Municipal, i s’han conformat les despeses que les delegacion­s han passat a Hisenda per poder discutir-ho posteriorm­ent entre tots els grups municipals. més del 80% que s’emeten es baixen o es congelen. Amb això, Campos va voler afegir que es pretén millorar i pujar les bonificaci­ons de les famílies nombroses. - A més a més, la corporació ha realitzat una enquesta via online, mitjançant la web de l’ajuntament, per a fomentar la participac­ió ciutadana amb la política. “Va haverhi una gran participac­ió, per això per a nosaltres ha resultat ser tot un èxit; la majoria de les propostes han sigut acceptades tant per l’ajuntament i els grups polítics com pels mateixos ciutadans, amb una aprovació de resposta d’un 70%”. Respecte a la baixada de taxes de les terrasses a la ciutat, hi ha un poc de controvèrs­ia, havent un 54% que sí que vol (sent aquells locals que el que volen és que la gent vaja més a la terrassa) i un 46% que no (veïns que consideren que aquesta baixada provocarà més escàndol al veïnat). D’aquesta manera, el que es va a fer és una baixada del 25% enguany i el que ve un 25% més. - Per una altra part, s’ha ampliat el pla de fraccionam­ent dels terminis, i baixat la quota mínima de 200 a 150 €. - A més a més, per a la creació del nou Pla de Pressupost­os s’ha tingut en compte les mocions de tots els grups polítics (PP, PSOE, Guanyant i Compromís). - Finalment, volen que els terminis d’actuació amplien la seua duració: “Que cap grup polític, siga del color que siga, faça el que s’ha estat fent fins ara, en un temps mínim plantejar-ho tot. Volem que s’amplien els terminis d’actuació per fer-ho tot amb més calma i poder presentar més propostes”, senyala Campos.

Una vegada donats a conéixer els aspectes principals del nou Pla Pressupost­ari, va tocar el torn d’Alfred Costa, qui va voler ressaltar la XXVI Setmana de Cine Fantàstic i de Terror de San Sebastián, on els torrentins Ángel Valera (director) i Sofia Simó (Producció) han guanyat el premi del públic al millor curtmetrat­ge espanyol amb Pesanta (2015), tenint com a protagonis­ta l’actor valencià Álvaro Báguena. Enhorabona pel premi!

Seguidamen­t, va arribar el torn de preguntes dels mitjans de comunicaci­ó on es van tractar distints temes:

- L’Alcalde, Jesús Ros, va anunciar que la setmana passada es van rebre per fi les instal·lacions del Antic Mercat, començant d’aquesta manera a gestionar el tema del pàrquing: "Ja disposem d’un espai públic i amb la seua titularita­t, per posar el pàrquing el més prompte en marxa (el qual comptarà amb 38 places i 2 per a discapacit­ats). - Per una altra part, una de les pe- riodistes assistents va fer referència a la recollida d’animals, dient que havia sentit a dir que una de les propostes d’empresa per a aquest servei s’havia presentat amb un pressupost inicial més alt del que el Ple va fixar i per tant no s’ha acceptat. Campos i Ros van respondre que no coneixen, en aquest moment, cap oferta d’aquest tipus ni cap proposta rebutjada; "cal tindre en compte abans que l'oferta econòmica, l'oferta tècnica, i valorarla". “Abans del 22 hi haurà un servei de recollida que puga defendre els drets dels animals com toca i que hi haja una actuació de sacrifici zero, a no ser que no hi haja cap altra opció i siga aconsellat per un veterinari. A més a més, anem a fomentar la relació i col·laboració amb les distintes protectore­s d’animals existents a Torrent”, va anunciar Andrés Campos. Finalment, va voler deixar clar que si el concurs de cerca d’empreses no resulta positiu, sempre existeixen altres vies per a poder dur-ho endavant, com per exemple la Mancomunit­at. - Per a acabar, Gaia va eixir a la llum, amb unes paraules molt positives per part de Jesús Ros: “Va per molt bon camí, sempre pensant sobretot amb els ciutadans. Hi haurà una recepció molt interessan­t”. Les negociacio­ns van acabar el 27 d’octubre, faltant encara algunes qüestions per tancar amb els grups polítics i reunir-se amb els clubs correspone­nts. L’alcalde espera que la setmana que ve es puga anunciar alguna cosa al respecte, i per això no van voler oferir més informació als mitjans. Respecte a la quantitat de diners que l'empresa deu als torrentins, Andrés Campos va voler recalcar en el fet que “nosaltres no anem a renunciar a insistir que paguen el que deuen”.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain