Nou Torrentí

Sant Valerià farà vibrar l’eixample amb la jubilació de Vicente Caballer

Vicente Caballer: “Per als amants de la pólvora serà una nit màgica i jo tancaré tot un cicle”

-

Enguany la gran mascletà nocturna de la falla Sant Valerià serà més especial que mai, ja que el pirotècnic Vicente Caballer s’acomiada del seu ofici en Torrent amb “un espectacle totalment diferent al vist fins al dia de hui” segons ha afirmat el mestre dels mestres.

Esta cita amb la falla Sant Valerià s’ha consolidat com un dels principals atractius per excel•lència de les falles de Torrent, una cita indispensa­ble per als amants de la pólvora. En paraules del gerent i reconegut com millor pirotècnic del món, Vicente Caballer, “només el muntatge, la distribuci­ó de la mascletá, la disposició de cada artifici serà diferent a qualsevol mascletà que s’haja vist fins ara. Està cuidada des del primer tro d’avís fins a l’últim i la mateixa comissió participa en el seu disseny, això és el que la fa especial, entre altres coses” matisa el pirotècnic- “No es tracta de ser el que més quilos dispara; sinó de fer una simfonia amb el que la llei, les distàncies i el carrer et permet; recordem que per a fer qualsevol espectacle, abans es fa un previ estudi de seguretat. Farem que el públic la recorde pel ritme i les nombroses novetats que portarà.” Vicente Caballer estarà present en la mascletà “amb la comissió: veient i gaudint allò al que m’he dedicat des dels huit anys. No vull avançar res, però per als amants de la pólvora, serà una nit màgica i jo tancaré tot un cicle”, comenta emocionat Vicente Caballer.

Sistema únic de disparada

Entre altres curiositat­s, esta mascletà estarà controlada i disparada per un sistema de tret i programari creat per l’empresa i que amb els anys ha sigut imitada per altres.

Final frenètic i de color

Caballer Fireworks, Vicente Caballer, prepara amb molta cura, des de les seues instal·lacions, cadascun dels artificis que s’utilitzara­n en la gran mascletà de Sant Valerià i que serà el tret d’eixida per a la nit de la cremà a Torrent. S’esperen més de 3.000 persones, arribades de totes les comissions, per a veure el gran i únic espectacle d’aquestes caracterís­tiques a la nostra ciutat.

Descans veïnal

Després de la bona acollida de públic de les passades edicions la falla Sant Valerià avança la seua disparada i ho farà a les 23.00 hores per donar el tret d’eixida a la nit del foc i així conciliar el descans de la vida veïnal en fer-lo més prompte.

 ??  ?? Mascletà nocturna Sant Valerià
Mascletà nocturna Sant Valerià

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain