Nou Torrentí

Les Falleres Majors de Tor a viure les Falles 2019

-

E CAVA istem a la Fallera Major, Caraga i Verdet, i a la Fallera Maantil, Leyre Gallego i Ruiz, que ens conten com estan la seua experiènci­a com a es representa­nts del món orrentí.

è te vares presentar com a Major de Torrent? n: Quan es va obrir el termini oder presentar-te per a Falleor de Torrent o per a la Cort r, em feia molta il·lusió i ja ho der viure amb la meua gerque va pertànyer a la cort ine l’any 2006, i va ser un any le. Per això, em feia especial presentar-me i poder viure e any més juntament amb ues companyes.

Jo no ho tenia molt clar, però s van presentar totes les meupanyes, vaig decidir presen.

res sentir quan escoltares el m en el dia de l’elecció? T’ho ves? n: En eixe moment, em vaig r en xoc. Em recorde que irar a les meues companrquè tampoc sabia com rear. Vaig sentir molta feliorgull. És un moment que avat i moltes vegades l’he a veure per a tornar a viués impression­ant. t la setmana de proves que amb el jurat, ja observes dicoses que et poden donar a re que pot ser que tú sigues a, però fins que no arriba el nt està en l’aire qui serà, perinal som nou xiques i podem alsevol.

Vaig sentir molta emoció m van nomenar. En el priue vaig pensar va ser en els ares. o esperava, no pensava que a ser jo la triada. En la teua família hi ha tradició fallera?

Carmen: El meu germà i jo som fallers des que vam nàixer. També tinc un cosí faller. La meua mare va ser fallera durant uns anys però actualment no.

Leyre: Sóc fallera des que vaig nàixer i la meua família és molt fallera. La meua mare i la meua tia també han sigut falleres.

Com es compagina ser Fallera Major amb els estudis i el treball? Carmen: Actualment estic treballant en un centre públic de Torrent i tinc la sort que fem jornada contínua i acabe al migdia, per tant, tinc disponibil­itat a les vesprades per a poder dedicar-me al meu càrrec com a Fallera Major.

Leyre: Jo compagine bé el meu càrrec amb els estudis del col·legi.

Com va ser la Crida?

Carmen: Espectacul­ar. T’ho compten però fins que no puges, veus a tota la gent, a la teua família, als teus amics, a la teua comissió, als representa­nts de les diferents falles de Torrent, estàs amb la teua cort, amb la Fallera Major Infantil i la seua cort i et sents molt acompanyad­a. Vaig estar molt tranquil·la i la vaig gaudir, que és el que volia. L’espectacle va estar genial i tinc molt bon record.

Leyre: Va ser molt emocionant. Pujar i veure a tota la gent amb les xarangues. A més, l’espectacle va ser molt bonic.

Quin acte esperes amb més emoció? Quin és el que més t’agrada? Carmen: Fins ara esperava amb més emoció la Crida, ja que és l’acte que més t’imposa. Actualment, espere amb més emoció l’Ofrena a la Verge dels Desemparat­s.

Leyre: Esperava amb molt d’entusiasme la Crida, però ara l’Ofrena i la Cremà. Com és la vostra relació? Carmen: Molt bé. L’any passat no ens coneixíem molt perquè cadascuna era fallera major de la seua comissió i encara que són comissions que estan relativame­nt a prop, no ens coneixíem, però des del 7 de juliol ho fem tot juntes. Leyre és una xiqueta tímida, molt responsabl­e i afectuosa. Quan la coneixes, parla molt, sempre et vol explicar alguna cosa, és molt alegre i feliç. Mai l’he vista seriosa i sempre està jugant amb les xiquetes de la cort i a nosaltres ens conta acudits, anècdotes i sempre té alguna cosa que comptar. Et podria dir moltes coses bones de Leyre.

Leyre: Molt bé. Carmen és molt amable i sempre està amb nosaltres i les xiquetes de la cort. També és molt simpàtica.

Com comparteix­es estos moments amb la teua cort?

Carmen: Vivint intensamen­t sempre tots els moments. També vull que elles siguen partícips i ens portem genial. Ja vam fer amistat l’any passat i tant nosaltres com les nostres famílies som un gran equip i intentem compartir tot juntes. Estic molt contenta amb elles.

Leyre: Molt bé i intentem viure cada moment al màxim, perquè si no es passa volant.

Què destacarie­s de les Falles de Torrent?

Carmen: Són 29 comissions, que es diu prompte, i és una ciutat en la qual les falles són molt importants. Com vaig dir en la Crida, destacaria la caracterís­tica principal de cada comissió, perquè al final totes són importants i aporten eixe granet d’arena a les Falles de Torrent. Em quede amb la germanor entre totes i que cadascuna intenta sempre aportar aqueix xicotet detall a la festa. Leyre: Ho destacaria tot. Els monuments, les mascletaes... tot.

Fallera Major Infantil de Torrent, té 10 anys tany a la Falla Nicolau Andreu. Estudia 4t de ària. Les seues aficions són anar a córrer, eixir ci, pintar, fer playbacks i teatre.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain