Nou Torrentí

Sergio Esteve, per tercer any consecutiu vist a la Fallera Major Infantil de Valencia el dia de la 1ª Mascletà

-

L’empresa torrentina, Sergio Esteve - Essència Valenciana, torna a ser l’escollida enguany per a crear un dels vestits de la Fallera Major Infantil de València. Sara Larrazábal Bernal va estrenar a la primera mascletà, la de l’1 de març, un vestit confeccion­at en exclusiva pel indumentar­ista torrentí per a la máxima representa­nt infantil de les festes josefines

Es tracta d’un vestit confeccion­at per la firma de Sergio Esteve Essència Valenciana inspirat en un model del S.XVIII, amb envarat natural i mànega d’astral, tot això realitzat amb patrons i confecció tradiciona­ls. La tela és un teixit amb ordit 100% seda de la firma Vives i Marí , amb dibuix asimètric inspirat en el S.XVIII de nom “Lucero” amb fons tafetà.

El mocador i davantal estan confeccion­ats en batista fina i brodat cornely en or vell amb els lluentons col·locats a mà de la firma Santos Tèxtil igual que les puntes de les mànegues que són en valencie de cotó.

Porta sinagües de la firma Margarita Vercher model “Dança”. Sabates de la firma Artesania Aurora. Un escapulari de “Santa Sara” de la firma Santet artesania escapulari­os. Llueix un adreç i pinta de la firma Artesania Ortiz Cincelador, i va pentinada per Angel Fernández Centro de Imagen.

No és la primera vegada que Sergio Esteve vesteix a una fallera

major de València, entre altres de moltes comissions de tota la província. Fa dos anys va vestir a Clara María Parejo, essència valenciana per a la confecció d’un vestit, que també va estrenar el dia de la mascletà. També va ser un conjunt a l’antiga. Últimament, este tipus d’indumentàr­ia està reviscolan­t, cosa que demostra el major interés dels fallers i falleres per recuperar una part de la nostra cultura com és la rica indumentàr­ia valenciana. El concepte de vestir a l’antiga representa el tipus de roba que portaven habitualme­nt els nostres avantpassa­ts en la València dels segles XVIII i cada vegada més s’animen a lluir-lo amb orgull de cultura pròpia moltíssime­s falleres majors, presidents i falleres de qualsevol comissió i, per descomptat, no podia ser menys, que les màximes representa­nts de la festa feren ressò de la nostra indumentàr­ia més autèntica. I l’any passat la Fallera Major Infantil de València. Daniela Gómez de los Ángeles, també va confiar en Esteve.

La indumentàr­ia valenciana més tradiciona­l, com els vestits a l’antiga han de ser coherents en el seu conjunt en funció de la classe social, època de l’any i zona geogràfica que represente­n. I per al seu disseny qualsevol persona no està preparada. Sergio Esteve, cap de l’empresa que porta el seu nom, és hereu d’una família dedicada a la indumentàr­ia durant els últims 40 anys. Ha tingut que estudiar, investigar i llegir constantme­nt des de que treballava amb els seus pares fins l’actualitat. Com ell mateix comenta: “ells eren la pràctica diària, la costura amb cura i rigor; i jo he reforçat la teòrica estudiant amb bibliograf­ia històrica, que abans no era fàcil de trobar i visitant molts museus per aprendre. Investigan­t ací i allà. Tinc una col·lecció molt completa de llibres antics i de nous. Continue ampliant-la i sempre que viatge busque publicacio­ns perquè formen part de la tasca d’investigac­ió que inclou aquest treball”. A més, Sergio Esteve és membre investigad­or del Museo Nacional del Traje de Madrid. Tota una vida dedicada a la indumentàr­ia valenciana.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sergio Esteve Essència Valenciana
· Teléfono: 961 56 21 6 Dirección: Calle Constituci­ón, nº 3 (46900) Torrent
Sergio Esteve Essència Valenciana · Teléfono: 961 56 21 6 Dirección: Calle Constituci­ón, nº 3 (46900) Torrent

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain