Nou Torrentí

Maria Silla Mora, Blanca Putxad estan vivint els moments pre

-

Entreviste­m a la Reina i Àngel

La Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecci­ó, Maria Silla Mora, i les seues cambreres, Blanca Putxades Vallejo i Maria Martínez Puig, conten els dies per a que comence la Setmana Santa de Torrent. Amb només 15 anys, Maria Silla és la màxima representa­nt de tot el fervor religiós torrentí. Estudia 4t de l’E.S.O. i és músic i toca la trompeta. La reina ens conta com espera viure aquesta Setmana Santa i com es prepara per als dies previs als actes més importants.

Has sigut sempre de la germandat de l’Oració de l’Hort?

Duc tota la vida. Des d’abans de nàixer, ja estava apuntada a la germandat.

En la teua família està involucrad­a en la Setmana Santa?

El meu iaio fou el fundador de la germandat i en any 1992 ma tia fou reina.

Com definiries a la teua germandat?

És una germandat molt familiar, som tots de casa i per al que necessites sempre estan per a ajudar-te. Es va presentar altra xica per a ser Reina de l’Encontre aquest any o t’esperaves que anares a ser tu?

Es presentare­n vàries candidates, però al final m’elegiren a mi. La Junta decideix aquesta elecció. La Junta fa una votació i valoren quines de les candidates està més vinculada a la germandat.

Sempre havies somniat en ser Reina de l’Encontre?

La veritat és que sí. Des que era xicoteta, veure a casa de la meua iaia les fotos de la meua tia com a Reina, des d’eixos moments volia ser Reina de l’Encontre.

Què sentires quan vares ser l’elegida?

Que s’havia complit un somni. No m’ho esperava perquè sóc molt jove i no pensava que poguera ser i quan em varen dir que era l’elegida, vaig sentir molta alegria.

Com va ser la Proclamaci­ó com a Reina de l’Encontre?

Fou un dia molt intens. Estava molt nerviosa, però quan vaig veure a tota la meua família i tot el món acompanyan­t-me, vaig sentir que era una experiènci­a molt bonica. El primer acte oficial de la Setmana Santa serà el Pregó. Com esperes que siga eixe dia? Espere que no ploga i que vaja tot bé i que siga tot molt bonic.

Quin és l’acte que més t’agrada o esperes amb més emoció? Per què? El Diumenge de Resurrecci­ó, perquè és el dia més important perquè Crist ressuscita. A més, em pareix l’acte més emocionant i bonic.

Com estàs vivint amb les teues cambreres els dies previs als actes de la Setmana Santa?

Estem molt nervioses i passant-s’ho molt bé. No ens coneixíem d’abans, però quan ens coneguérem de seguida congeniare­m molt bé i ho passem molt bé juntes.

Ens podies contar alguna coseta sobre el secret millor guardat, el vestit de Reina i Àngel de Resurrecci­ó.

És totalment secret. Per a mi, òbviament, és molt bonic, i convide a tots que vinguen a veure-ho a partir del Dijous Sant a l’Antic Mercat. La dissenyado­ra del trage és Amparo Ruiz, amiga de la família.

Quants patges duràs? Duc poquets, 12 patges.

rrecció i a les seues cambreres

Com esperes el Diumenge de Resurrecci­ó?

Espere que siga impression­ant i vull viure-ho tot al màxim.

Has rebut algun consell d’alguna Reina anterior?

Sí, m’han dit que gaudisca molt dels actes perquè es passen molt ràpidament i que ho gaudisca tot al màxim. En les que més he parlat, a part de la meua tia, en Cristina, que és la Reina de l’any passat, i Gema, que és la de fa dos anys.

Què li diries a la gent que no coneix la Setmana Santa torrentina?

Que vinguen a veure-la, per a conéixer com els torrentins viuen aquests dies.

Què esperes que viure aquesta Setmana Santa?

Espere viure-la molt intensamen­t i espere que el cansament em deixe viure tots els actes amb tota la intensitat possible.

Per altra banda, les cambreres ultimen els preparatiu­s i ens expliquen emocionade­s quins són els seus actes preferits.

Pertanyeu a la Germandat de l’Oració de l’Hort o a una altra? Blanca: Sóc de l’Ecce Homo i hem vist en aquesta germandat, però també estic apuntada al Sant Sepulcre, encara que no hem vist en aquesta germandat. Des que era un bebé sóc de la germandat de l’Ecce Homo. Maria: Sóc de l’Oració de l’Hort des de l’any passat.

La vostra família està vinculada a la Setmana Santa torrentina?

Blanca: Sí, la meua tia va ser Reina de l’Encontre i la meua germana va ser també cambrera l’any 2014.

Maria: Sí, la meua germana fou cambrera l’any 2016 i jo vaig ser patge el mateix any.

Esperàveu ser elegides com a cambreres de la Reina de l’Encontre?

Blanca: Sí, perquè quan m’ho varen dir estava un campament i vaig acceptar perquè m’encanta vestir-me com una princesa. Maria: No, va ser totalment una sorpresa.

Què sentireu quan vàreu ser proclamade­s cambreres?

Blanca: Molt feliç, perquè no sabia que anava a ser aquest any. Maria: Em vaig posar molt contenta i vaig sentir molta alegria.

Quin és l’acte què més vos agrada? Per què?

Blanca: El Diumenge de Resurrecci­ó, perquè celebrem un any més i perquè és molt bonic. Maria: El Diumenge de Resurrecci­ó, perquè quan cauen els al·leluies em dóna molta alegria.

Com és la vostra relació amb Maria?

Molt bé, perquè és una xica molt alegre i feliç. No la coneixíem abans directamen­t, però ens caiguem molt bé.

Com espereu que siga aquesta Setmana Santa per a vosaltres? Blanca: Que siga molt feliç i sense cap problema.

Maria: Que vaja tot bé.

Què li diríeu a la gent que no coneix la Setmana Santa de Torrent perquè vinga a veure-la? Blanca: Que s’apunten a alguna germandat perquè conega la setmana santa torrentina.

Maria: Que vinga a conéixer-la perquè és molt bonica.

 ??  ?? Maria Silla Mora, Blanca Putxades i Maria Martínez
Maria Silla Mora, Blanca Putxades i Maria Martínez
 ??  ?? Fotografie­s cedides per l’Ajuntament de Torrent
Fotografie­s cedides per l’Ajuntament de Torrent

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain