Nou Torrentí

José Ortiz: La devoció a Jesús de Medinaceli és molt gran

José Ortiz Pérez, de 55 anys de edat, president de la Germandat del Crist Medinaceli, que compta amb uns 250 germans, està involucrat en la Setmana Santa des de fa ja 20 anys i desde fa 5 és el president de la seua germandat

-

La germandat del Crist de Medinaceli compleix 25 anys

Aquest any compleixen 25 anys d’història a la Setmana Santa de Torrent, i José ens parla sobre les celebracio­ns que es van a dur a terme, amb motiu d’aquests 25 anys.

¿Com és ser president de la teua germandat?

Ser president, és un càrrec difícil perquè és una responsabi­litat molt gran, i que no hi haja cap error, és un compromís molt gran i tot el treball de tot un any, es pot perdre per un xicotet error, ja que du tot el pes de la confraria, encara que sempre es compta en una junta que treballa colze amb tu. Jo vaig decidir donar el pas després de diferents anys formant part de la junta directiva.

¿Com ho viviu en la família?

La veritat que en la meua casa és tradició en la família la Setmana Santa Els 4 membres de la família estem tots involucrat­s en la germandat, és tradició.

¿Que novetats s’han fet aquest any amb motiu del 25 aniversari?

Aquest any hem fet unes medalles per canviar els escapulari­s que es duien abans. I per altra banda en setembre amb motiu del 25 aniversari organitzar­em la quedada de totes les germandats de Jesús Medinaceli de la Comunitat Valenciana, que normalment es fa cada dos anys en diferents poblacions, aquest any serà ací a Torrent. Els actes es realitzara­n durant un cap de setmana, on exposarem fotografie­s d’aquests 25 anys entre altres activitats.

Que altres activitats celebreu durant l’any?

Com tots els primers divendres de Març, celebrem la Festivitat de Jesús de Medinaceli, en la Parròquia de Sant Joan Bosco, amb una missa i posterior besapeus a la nostra imatge.

Com descriurie­s la vostra processó? Nosaltres eixim el Dimecres Sant i és una de les processons que més gent porta, perquè la devoció a Jesús de Medinaceli és molt gran, i és un espectacle veure als portadors portant a oms la imatge, són 45 fixes, encara que són 80 portadors però no tots poden carregar-la perquè ja són més majors, però tenen el gust d’acompanyar-la.

Que diries a la gent perquè s’acostaren a conéixer la Setmana Santa torrentina?

Destacar que Torrent, és especial respecte a la resta, com és la figura de reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecci­ó, que només la tenim a Torrent. I per altra banda la gran evolució i cada vegada va creixent més amb el nomenament de Festa d’Interés Turístic Autonòmic, a més que ja som 18 germandats les que formem part d’aquesta Setmana Santa i això és un al·licient per a la gent que puga eixir a veure-la i gaudir de les processons.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain