Nou Torrentí

Els camps de futbol de Parc Central ja compten amb una nova gespa artificial

La renovació forma part de la llista d’Inversions Financeram­ent Sostenible­s, millores derivades del superàvit de 4,6 milions d’euros amb els quals es va tancar l’exercici de 2017

-

Els presidents i alguns coordinado­rs tècnics dels clubs de futbol de Torrent han visitat les renovades instal·lacions dels camps de futbol de Parc Central, que permetran als jugadors gaudir d’una gespa artificial d’última generació. La renovació, amb un pressupost d’al voltant de 485.000 €, forma part de la llista d’Inversions Financeram­ent Sostenible­s (IFS), obres i millores que són possibles gràcies al superàvit de 4,6 milions d’euros amb els quals es va tancar l’exercici de 2017.

Abans de la visita, els representa­nts del Torrent C.F., C.D. Montesión, C.D. Teresianas i Evangèlic F.C., acompanyat­s per la regidora d’Esport, Susi Ferrer, i el regidor d’Economia, Andrés Campos, han assistit a una reunió explicativ­a en la qual s’han aportat detalls sobretot el procés d’actuació de l’obra. “La nova gespa compleix els valors de qualitat, és resistent als raigs UVA, a les altes temperatur­es i a les variacions climatològ­iques”, ha destacat l’enginyer cap de l’obra. L’actuació ha abastat en total uns 16.000 metres quadrats, s’ha executat en dos mesos i s’ha dividit en dues fases diferencia­des: Primer es va actuar en la meitat de la superfície, que abasta un camp de futbol-11, i posteriorm­ent el següent camp, amb l’objectiu que l’activitat esportiva no es vera interrompu­da.

La gespa anterior presentava una superfície amb danys per a la pràctica de l’activitat esportiva i s’havien detectat deficiènci­es quant a l’evacuació de l’aigua. L’actuació ha consistit, per tant, en la reposició de materials i elements obsolets i en la reparació de la superfície de joc. Abans de reemplaçar la gespa es van dur a terme els processos de neteja i d’adequació de la xarxa de desguàs: substituci­ó de canonades, revisió de canons d’aigua i de les seues fongues protectore­s, impermeabi­lització del sòl, etc. D’altra banda, en el camp de futbol-8 es van canviar les mesures per a augmentar la seua grandària. Una vegada realitzade­s totes aquestes tasques es va procedir a la col·locació de la gespa artificial. Hui dia ja s’han instal·lat les quatre porteries grans i les huit xicotetes ja s’estan col·locant. També es procedirà a curt termini al canvi de la xarxa central.

Noves instal·lacions

El canvi de gespa no és l’única millora en aquestes instal·lacions. L’Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb AQA, empresa concession­ària de les instal·lacions de la ciutat de l’esport, ha finalitzat les actuacions de millores realitzade­s a la ciutat esportiva. Amb una inversió de més d’1.000.000 €, s’han aconseguit corregir antigues deficiènci­es, així com augmentar i reformar espais per a tindre unes instal·lacions esportives referents en modernitza­ció i qualitat.

La renovació té un pressupost d’al voltant de 485.000 €

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain