Nou Torrentí

Compromís proposa la creació d’una marca pròpia per a sumar valor afegit a l’horta torrentina

-

El grup municipal de Compromís per Torrent ha instat al govern municipal a posar en valor els productes conreats a l’horta torrentina mitjançant la creació de la marca “Horta de Torrent”. L’objectiu de la moció presentada davant el Ple de l’Ajuntament és la de potenciar l’agricultur­a local diferencia­nt l’etiquetatg­e dels productes agraris de Torrent; en especial respecte dels importats de tercers països on no tenen els mateixos estàndards de qualitat i fitosanita­ris, com d’aquells on és pràcticame­nt impossible conéixer els seus canals de transport així com els responsabl­es de la seua distribuci­ó (traçabilit­at del producte).

Amb aquesta línia estratègic­a el portaveu de Compromís també ha demanat una partida pressupost­ària d’ajudes als agricultor­s i agricultor­es que adopten i potencien la marca Torrent, així com encetar les correspone­nts campanyes de promoció dels productes agraris propis.

“La nostra proposta naix en considerar l’horta pròpia com un sector estratègic per a la nostra població” ha indicat Alabajos. Per a Compromís potenciar els productes de proximitat hortofruct­ícoles, suposa a més a més un major control en la qualitat dels productes, tant per una menor manipulaci­ó en la cadena de producció com pel fet de facilitar la seua traçabilit­at directa”.

La proposta també proposa implicar als comerços de proximitat, i la resta d’actors de la cadena econòmica, per tal de potenciar l’horta. Alabajos ha volgut ressaltar que l’Ajuntament té l’obligació d’impulsar activament les polítiques agràries de promoció i posada en valor de l’horta com a part indispensa­ble per al mantenimen­t del sector agrícola a Torrent. Finalment, el portaveu ecovalenci­anista ha explicat que potenciar els nostres productes també implica una menor emissió de gasos en reduir-se el transport i la quantitat de residus emprats en el seu procés de distribuci­ó.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain